Barselona u Madridu osvojila titulu prvaka Španije

Ubedljivije nisu mogli da završe finalnu seriju protiv Reala

20.06.2023. 23:30
  • Podeli:
Barselona_BC Barcelona-649215f2b5d41.webp Foto: BC Barcelona

Košarkaši Barselone osvojili su titulu prvaka Španije, pošto su u Madridu savladali Real rezultatom 93:82 i slavili sa 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa. Trener Šarunas Jasikevičijus i njegovi izabranici doneli su klubu 20. titulu u istoriji.

Najefikasniji u sastavu Barselone bili su Jan Veseli sa 18 i Nikola Mirotić sa 14 poena.

Nikola Kalinić upisao je 10 poena.

Kod Reala istakao se Edi Tavares sa 19 poena, dok je Fabijen Kozer dodao 11 poena.

Posle velike borbe u prvoj deonici, Real je vodio sa 21:20. Egal igra se nastavila i do kraja prvog poluvremena, paje prednost bila u rukama igrača Reala 41:38.

Barselona je držala priključak i imala je minimalnu prednost 67:66 pred poslednjih 10 minuta.

Posle trojke Mirotića i šest poena u nizu Jana Veselija, na semaforu je pisalo 81:73 za Barsu, što je prelomilo utakmicu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()