Bivši košarkaš Partizana zbog košarke doživeo pravu dramu: Mislio sam da je gotovo

Ove sezone u prosečno beleži 8 poena uz 7,3 asistencije

07.03.2024. 13:07
  • Podeli:
Kodi Miler Mekintajer Partizan Profimedia-65e99bed98c0e.webp Foto: Profimedia

Američki košarkaš i nekadašnji igrač Partizana Kodi Miler Mekintajer prisetio se u podkastu "Urbonas" kojim tokom je tekla karijera pa se osvrnuo na crne trenutke kada je zbog košarke mogao da izgubi život.

Sjajni plejmejker nije uvek blistao, pa je u karijeri i životu imao i dobrih i loših trenutaka. Upravo to je govorio za "Basket news", pa je otkrio i momenat u kojem je želeo da završi karijeru.

Naime, reč je prethodnoj sezoni, nastupao je u Turskoj i nosio dres Gazijantepa kada je zemlju pogodio strašan zemljotres.

"Prilično dobro smo se nosili, dok smo bili u našem gradu. Ali onda nas je pogodio zemljotres. Nakon toga, preselili smo se u Istanbul, nismo mogli da pobedimo ni na jednoj utakmici. Svi su bili mentalno iscrpljeni i frustrirani. Ljudi u timu su se borili s gubitkom voljenih", prisetio se Kodi.

Priznao je bivši igrač Partizana da ga je sve to pogodilo i na ličnom nivou.

"Sve me je to pogodilo kao: "Čuj, doslovno sam mogao da izgubim život zbog košarke." I nije to situacija u kojoj želim da budem. Dakle, šta zapravo radim ovde? Šta ako sam bio u Gazijantepu u pogrešnom delu grada? Izgubio bih život u situaciji u kojoj nisam bio srećan. Rekao sam sebi: "Mislim da sam gotov." Trebalo je da uzmem godinu dana odmora najmanje. Treba da odmorim malo od stresa nad kojim sam bio izložen. Nisi okružen voljenima i znate kakva je košarka ovde. Ubitačna je", naveo je Mekintajer.

Kodi Miler-Mekintajer imao je interesantan košarkaški put. Seniorsku karijeru plejmejker je započeo u belgijskom Leven Bersu, potom je usledio prvi odlazak u Rusiju, u ekipu Parme, da bi nakon toga na kratko otišao razvojne NBA lige, posle čega se ubrzo ponovo vraća u VTB ligu, odnosno Zenit.

U ABA ligu dolazi u sezoni 2019/20 kada ga je angažovala Cedevita Olimpija iz koje kasnije prelazi u Partizan. Dolazak na Jadran se ispostavio kao plodotvoron za američkog košarkaša pošto je počeo da pruža sve bolje partije, zbog kojih se seli u francuski Burg, a potom i u Andoru.

U tom momentu Miler-Mekentajer počinje sa slabijem igrama zbog kojih na kraju završava u Turskoj, u Gazijantepu, gde je čak u jednom momentu bio blizu odluke da prestane sa profesionalnom košarkom. 

Međutim, dospeo je Kodi do skaut službe Baskonije, koju je potom preuzeo Duško Ivanović, pod kojim Mekentajer pruža najbolje partije u karijeri.

Biće teško ekipi iz Vitorije da zadrži sjajnoj plejmejkera pošto nisu nezapaženo prošle igre Mekentajera u dresu Baskonije, zbog čega se našao na radaru najuglednijih klubova.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()