Bivši saigrač o Vlade Divcu: Bio je lider, kog sam uhvatio da puši

Njegova komunikacija sa igračima je uvek bila ista, otkrio je bivši igrač Sakramenta

11.11.2023. 09:41
  • Podeli:
profimedia-0453606027 Vlade Divac-63d1483476559.webp Foto: Profimedia

Bila je to nezaboravna družina iz Sakramenta. Kingsi nikada kasnije neće uspeti da dostignu slavu i uspeh generacije koju su predvodili Kris Veber i Vlade Divac

Imala je ta ekipa nepremostivog konkurenta u NBA ligi, baš iz svog "komšiluka" - Los Anđeles Lejkerse, sa Kobijem Brajantom i Šakilom Onilom, ali su među navijačima i u istoriji kluba ostali nezaboravni. 

O uspešnom vremenu Sakramento Kingsa i autoritetu jugoslovenskog centra prisetio se nekadašnji igrač tima Majk Bibi, u to Divčevo vreme prvi plejmejker ekipe.

"Vlade je bio lider u svlačionici, vodio je računa da dobro i kako treba. Njegova komunikacija sa igračima je uvek bila ista, bez obzira na to da li je ubacio dva ili 30 poena. Uvek je bio isti", otkrio je Bibi u razgovoru sa Matom Bernesom i Stivenom Džeksonom.

O načinu života Vlade Divca u SAD ispredale su se tada razne priče. Bilo je jasno svima da nije mnogo mario za svoje telo i fizikalije, da jeste, verovatno bi svake sezone bio jedan od najboljih centara u NBA ligi.

"Njegova glava je bila viša od vrata toaleta. Dolazim i vidim ga da puši. Pitam ga tada iznenađeno: ‘Da li ti to pušiš?’. On je, bez reči, samo brzo završio, bacio cigaretu i otrčao na zagravanje", otkrio je Bibi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()