Bogdan pokazao da može bolje, Aleksej zapažen - Tristan izazvao najveće oduševljenje

Još jedna NBA noć iza nas

04.04.2024. 08:28
  • Podeli:
tristan vukcevic-660e487e20eee.webp Foto: AP Photo/John McDonnell

Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, nije blistao kada je reč o šutu za tri poena, ali je Atlanta u noći između srede i četvrtka savladala Detroit (121:113). Zapaženu ulogu imao je Aleksej Pokuševski, ali se najviše od srpskih igrača istakao se Tristan Vukčević koji je bio dvocifren protiv Lejkersa.

Jednu od najboljih sezona u karijeri igra Bogdan Bogdanović, a do novog dvocifrenog učinka došao je u pobedi Atlante nad Detroitom.

Srpski kapiten je za 33 minuta na parketu postigao deset poena, dva skoka i četiri asistencije. Šutirao je 2/5 za dva poena, dok je za tri iz deset pokušaja dao dva koša što nije toliko karakteristično za njega. Uz sve to Bogdan je imao i dve ukradene lopte.

Posle neizvesne prve deonice, Hoksi su stekli prednost koju su sačuvali do kraja meča. U jednom trenutku imali su i 20 poena prednosti, ali je Detroit uspeo da smanji zaostatak.

Najbolji košarkaš na ovom meču bio je neverovatni Malači Flin koji je postigao čak 50 poena za poraženi Detroit. U timu Atlante najzapaženiji je bio Džejlen Džonson sa tripl-dabl učinkom od 28 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Iste noći sastali su se Šarlot i Portland, ali nismo mogli da gledamo Vasilija Micića koji je odsustvovao zbog povrede. Srpski predstavnik u ovom meču bio je Aleksej Pokuševski koji je imao dvocifreni učinak.

Srpski košarkaš bio je drugi najbolji igrač Šarlota sa 11 poena, tri skoka i jednom asistencijom što je ostvario za 21 minut na parketu. Aleksej je uglavnom pogađao sa linije penala 6/8, dok je za dva poena iz tri puta pogodio jednom, a isti učinak imao je i pri šutu za tri poena.

Bolji od srpskog košarkaša u ekipi Šarlota bio je samo Brendon Miler sa 21 poenom, dva skoka i jednom asistencijom, dok je u Portlandu najbolju partiju imao Deandre Ejton sa 24 poena, 16 skokova i dve asistencije.

Najbolju partiju od svih srpskih igrača pružio je Tristan Vukčević koji je nedavno stigao u tim Vašingtona. Bivši košarkaš Partizana zasluženo dobija sve više minuta i sve ih bolje koristi.

Protiv Lejkersa postigao je 15 poena, šutirao je 2/3 za dva odnosno 3/6 za tri poena, dok je dva koša dao sa linije penala. Uz to je imao i tri skoka, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Ovo je za srpskog košarkaša najbolja utakmica od dolaska u NBA ligu koja mu očigledno više leži od Evrolige jer je već nadmašio samog sebe.

Njegov Vašington izgubio je od Lejkersa koji su bili predvođeni Entonijem Dejvisom sa 35 poena i Džejmson Lebronom sa 25 poena, ali je Tristan dokazao koliko vredi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()