Bogdanović o dočeku i Đokoviću: Hteo sam da mu spustim slušalicu kada me je pitao može li sa nama na balkon

Novak nikada, od Mundobasketa u Turskoj 2010., ne zaboravi da pošalje podršku košarkašima

10.10.2023. 09:17
  • Podeli:
Bogdan Bogdanović1-64faea762d37f.webp Foto: AP Photo/Michael Conroy/Tanjug

Svi košarkaški reprezentativci Srbije su po svojim klubovima, ali eho uspeha na Svetskom prvenstvu još odjekuje u njihovom okruženju, a emocija na spomen tih dana se bude bez mnogo čekanja. Jedan od tih koji se osvrnuo na titulu vicešampiona i svečani doček na "beogradskom balkonu" bio je Bogdan Bogdanović

Kapiten Srbije je preko video linka bio gost iz Atlante u podkastu "Alesto" i u razgovoru sa Aleksandrom Stojanovićem, između ostalog, otkrio kako je Novak Đoković završio sa košarkašima na terasi Strog dvora. 

"Doček je bio neverovatan… Još me je Novak pozvao pre toga, pitao me: "E, kapitenu, mogu li ja da dođem?" Hteo sam da mu prekinem vezu, da mu spustim slušalicu", rekao je Bogdanović sa osmehom i nastavio o najboljem teniseru sveta sa kojim je u odličnim odnosima:

"Neverovatno stvarno. Rasplakao se na balkonu, mi nismo baš mogli, verovatno bismo i mi plakali da smo osvojili zlato. Bilo je lepo, videli smo mlade ljude pred sobom, nadam se da smo poslali lepu poruku deci, da smo im preneli motivaciju da bi trebalo da veruju, da smo i mi ta deca iz parkića, da smo prolazili kroz probleme i dobre stvari i u školi i napolju i da samo nastave da veruju da je sve moguće".

Podrška i prijateljstvo traju godinama

Bogdanović i Đoković se poznaju godinama, dobri su drugari i prijatelji, druže se i privatno, u kontaktu su kad ima obaveze to dozvoljavaju. Čak su i neko leto i trenirali zajedno. A ono što je zanimljivo jeste da se evropska i svetska prvenstva u košarci igraju uvek u vreme Ju Es opena, a Novak nikada, od Mundobasketa u Turskoj 2010., ne zaboravi da pošalje podršku plavom timu, bez obzira na to ko ga kao kapiten predvodi: Krstić, Teodosić, Bogdanović... 

"Novak je neverovatan. Da nastavimo da se viđamo na lepim mestima, to je verovatno i njegova želja, kao i moja. Vodili smo jedan sportski razgovor - gleda on mene, gledam ja njega, zanimljivo je videti kako radi najbolji atleta sveta. Iako je najbolji, pogledaš koliko vremena provodi u teretani, radeći na telu, koliko je tu prisutan kad to radi, nije da on to samo odradi 10 ponavljanja "benč presa", već on sve to fokusirano radi i onda ti postane sve jasno. Ako si mislio da si radio 100 odsto, onda vidiš kako Novak radi kad je najbolji, pa vidiš da možda to tvoje nije 100 odsto, već da ima tu još prostora. Onda ti to daje energiju, dopunjujemo jedni druge i to je najlepša strana sporta", dodao je Bogdanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()