Bogdanovića izdao šut u Bostonu: Rajakovićev Toronto prekinuo seriju poraza

Nikola Jović je proveo na parketu tek dva i po minuta u trijumfu Majamija

08.02.2024. 09:33
  • Podeli:
bogdanovic tanjug-65c491e6aa1f0.webp Foto: AP Photo/Charles Krupa

Košarkaši Bostona pobedili su Atlanta hokse rezultatom 125:117 u NBA ligi, a reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović meč je završio sa dvocifrenim učinkom iako ga šut nije služio. Nikola Jović je proveo na parketu tek dva i po minuta u trijumfu Majamija, dok su Toronto reptorsi Darka Rajakovića savladali Šarlot i prekinuli niz od tri poraza.

Nakon serije od četiri pobede na svom parketu, Atlanta je u Bostonu nanizala drugi poraz u NBA ligi, a treći kada igra u gostima.

Dobro su se Hoksi držali u prvom poluvremenu, ni u trećem kvartalu nisu dozvolili Bostonu da stekne nedostižnu prednost, ali su "kelti" boljom igrom u poslednjoj deonici prelomili meč u svoju korist.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa 12 postignutih poena, mada ga šut nije služio - bio je precizan tek pet puta iz 18 pokušaja (2/10 za tri poena). Zabeležio je i šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za 35 minuta na parketu.

Najefikasniji u timu Atlante bio je Sadik Bej sa 25 poena, dok je Tre Jang ubacio 20 i podelio 10 asistencija, ali uz identičan učinak pri šutu za tri poena kao i Bogdanović (2/10). Okongvu i Džonson su dodali po 19 poena, obojica uz dvocifren broj skokova.

U pobedničkoj ekipi istakao se Porzingis sa 31 postignutim poenom, Vajt je ubacio 21, a Tejtum jedan manje, uz devet skokova i sedam asistencija.

Joviću tek dva i po minuta u pobedi Majamija

Majami je savladao San Antonio rezultatom 116:104, nanevši mu peti uzastopni poraz nakon kojeg je zakucan za dno tabele Zapadne konferencije.

Igrači tima sa Floride slomili su rivala sredinom poslednje četvrtine kada su napravili seriju 8:0.

Srpski košarkaš Nikola Jović odigrao je tek poslednja dva i po minuta i za to vreme upisao samo jednu izgubljenu loptu.

Tajler Hiro je predvodio Majami sa 24 postignuta poena, Adebajo je dodao 20, Batler 17, a dvocifreni su bili još i Rozir sa 13 i Žakez Džunior sa 10 poena.

Kod Sparsa su po 19 imali Vejzel i Džons, dok je Vembanjama ostvario dabl-dabl učinak zabeleživši 18 poena i 13 skokova.

Rajakovićev Toronto prekinuo niz poraza

Niz od tri neuspeha u NBA ligi prekinuli su Toronto reptorsi koje sa klupe predvodi srpski trener Darko Rajaković, pošto su rezultatom 123:117 nadigrali nejaki Šarlot, kojem je poraz od Kanađana bio deveti uzastopni.

Utakmicu je obeležio košarkaš domaće ekipe Majls Bridžes, koji je postigao 45 poena, ali činjenica da je postao tek treći igrač u istoriji franšize sa takvim učinkom na jednom meču nije pomogla Hornetsima da izbegnu novi neuspeh.

Bridžesa je sa 20 postignutih poena pratio Miler, dok je Martin ubacio jedan manje.

Kod gostiju je Beret prednjačio sa 23 poena, a Kvikli i Barns su okončali utakmicu sa po 18 pored svog prezimena na semaforu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()