Britni Grejner odradila prvi trening posle deset meseci

Amerikanka, uhapšena u Rusiji pod optužbama za trgovinu drogom, puštena je iz ruskog zatvora u zamenu za trgovca oružjem

12.12.2022. 15:47
  • Podeli:
brittney-griner-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Američka košarkašica Britni Grejner, koja je 9. decembra puštena iz ruskog zatvora, obavila je prvi trening po povratku u Sjedinjenje Američke Države, rekao je njen agent.

"Dvostruka olimpijska šampionka i zvezda VNBA lige obavila je brzi trening u vojnoj bazi u San Antoniju", izjavila je Lindsi Kagava Kolas za ESPN.

Kolas je rekla da ovaj trening ne treba tumačiti kao znak da je Grejner donela odluku o tome da će nastaviti karijeru u Finiks Merkjuriju.

"Ako želi da igra, na njoj će biti da to saopšti. Pred njom su praznici da se odmori i odluči šta je sledeće bez ikakvog pritiska", rekla je ona.

Po dolasku u SAD u petak ujutru, Britni Grejner je odvedena u vojnu bazu na lekarske preglede.

Ova 32-godišnja košarkašica, uhapšena u februaru u Rusiji pod optužbama za trgovinu drogom, puštena je iz ruskog zatvora u zamenu za trgovca oružjem Viktora Buta (55), koji je služio 25-godišnju kaznu u američkom zatvoru.

Razmenjeni su na aerodromu u Abu Dabiju i od tada Grejner nije dala nikakvu izjavu.

Prema rečima Kolas, Grejner, koja bi mogla da da izjavu ove nedelje, nema nameru da napusti bazu u kojoj boravi sa suprugom Šerel.

"U ovom trenutku ne postoji vremenski okvir za njen povratak. Čisto sa bezbednosnog stanovišta, ona neće moći da se kreće po svetu kao nekada. To nije ono što je želela, ali mislim da će pokušati da svoju popularnost iskoristi za nešto dobro", navela je Kolas.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()