Čeferin kritikovao fudbalsku infrastrukturu: Maksimir i Poljud su sramota

Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice, iskren je predsednik UEFA

11.04.2024. 12:46
  • Podeli:
Aleksander Čeferin-65d8a15191f7f.webp Foto: Profimedia

Predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin dao je opširan intervju za hrvatski "Nacional", a osim tema aktuelnih pred predstojeće Evropsko prvenstvo, Slovenac se dotakao i infrastrukture u Hrvatskoj.

"Smatram da je fudbalska infrastruktura u principu sramna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja, sa manje fudbalskih uspeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan evro u tu infrastrukturu", rekao je Čeferin.

Istakao je da mu je drago da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu.

"Nadam se da to nije predizborna kampanja. Ali, Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada mnogo investirati. Međutim, po mom mišljenju, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao da ugosti neku ozbiljnu utakmicu. Još je i najbolji rečki stadion (Kantrida). Osijek je novi, ali sve je to malo. A "Poljud" i "Maksimir" su sramota", ocenio je prvi čovek evropskog fudbala.

Čeferin je dodao i da se radi o infrastrukturi iz sedamdesetih godina prošlog veka.

"Kada vidiš onu zatvorenu tribinu na Maksimiru... Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sada se nadamo da će se nešto promeniti. Čitao sam da su nešto dogovorili s gradom, sa crkvom, s državom, sa Savezom, ali ne znam detalje", rekao je Slovenac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()