Čovek za primer: Ovo je gazda NBA kluba koji je radnicima dao bonus od 35.000.000 dolara

Zaposlene je o dobitku obavestio pismom

06.01.2024. 12:47
  • Podeli:
Mark Kjuban-65993de51a98c.webp Foto: Profimedia

Jedan od omiljenih vlasnika NBA timova Mark Kjuban, poznat po svojim preduzetničkim sposobnostima, svoju franšizu Dalas Maveriks nedavno je prodao za čak 3,5 milijardi dolara.

Tačnije, prodao je većinski deo svojih akcija i ostavio sebi manjinski udeo od 27%, a pritom je zadržao funkciju u klubu da odlučuje o potezima tima.

Posle prodaje i velike zarade, odlučio je da bude dobar gazda i da svoje radnike je častio sa čak 35 miliona dolara. Zaposlene je o dobitku obavestio pismom.

"Kao zahvalnost za sav vaš naporan rad kojim ste učinili Mavse neverovatnom organizacijom, svako od vas će dobiti bonus od mene i porodica Adelson i Dumont. Ukupno ćemo vam svima isplatiti 30 i nešto miliona dolara bonusa. Da bismo izračunali vaš bonus, vodili smo se godinama rada u klubu. Dobićete bonus u bliskoj budućnosti. Uzbuđen sam što ću nastaviti naš rad na tome da Mavsi postanu najbolja franšiza u svim sporta", napisao je u poruci Kjuban.

Ranije je Kjuban objasnio zašto je prodao deo akcija Dalas Maveriksa:

"Kada dobijete partnera svetske klase koji može da uđe i poveća vašu bazu prihoda ne zavisite od stvari koje ste imali u prošlosti, to je ogromna pobeda".

Jedan od igrača Maveriksa je i Luka Dončić, slovenački košarkaš, reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, a tu je i bivši plej Partizana Dante Eksum.

Tim iz Teksasa u ovoj sezoni ima skor od 21 pobede u 36 mečeva i zauzima šesto mesto na tabeli Zapadne konferencije, što predstavlja skok u odnosu na prethodnu sezonu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()