Crvena zvezda i Partizan blizu igranja Evrolige i naredne sezone

Monako je obezbedio mesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju

18.04.2023. 12:17
  • Podeli:
večiti derbi-6410694854da1.webp Foto: Rade Prelić / Tanjug

Crvena zvezda, Partizan i Virtus glavni su kandidati za tri vajld karte koje će Evroliga dati za sezonu 2023/2024, piše spacijalizovani košarkaški portal "Eurohups". 

Čelnici borda Evrolige zasedaju u utorak i razgovaraće o mogućem proširenju od 2024. godine.

"Ne očekujte promene za narednu sezonu. Sastav timova mogao bi da bude gotovo identičan. Monako je obezbedio mesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Evrokupa. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobednik Evrokupa dobiti priliku da igra Evroligu, uz tri vajld karte. Virtus, Zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedna vajld kard pripasti šampionu ABA lige pri čemu je Valensija dobila odmor u Evrokupu pre nego što se trijumfalno vrati u novu halu 2024. godine", piše u tekstu "Eurohupsa."

Napominje se da će biti održan i razgovor Evrolige sa FIBA, te da dosta toga zavisi od njega. Postoji predlog da EL timovi ne igraju domaća takmičenja pre plej-ofa.

Evroliginu A licencu trenutno ima 13 klubova: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i CSKA, s tim da Rusi neće igrati ni naredne sezone zbog rata u Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()