Da bude jasno: "Nema košarkaškog kluba u Evropi sa većom podrškom države od Zvezde i Partizana"

Ocenjeno je da bi privatnici mnogo više novca dali klubovima u Srbiji da ti klubovi ne predstavljaju udruženja građana

26.10.2024. 12:18
  • Podeli:
kk partizan - kk crvena zvezda, aba liga, košarka, večiti derbi - foto tanjug vladimir šporčić (1)-6540d6a71ebcc.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nijedan košarkaški klub u Evropi koji ima veću podršku države od košarkaških klubova Crvena Zvezda i Partizan.

"U sportu smo mi uspešni, naša dva košarkaška kluba su danas u prvih 12 u Evropi. Bez obzira što oni imaju najveću podršku države u celoj Evropi. Ne postoji ni jedan klub u Evropi koji ima veću podršku od KK Crvena Zvezda i KK Partizan. Ni jedan", rekao je Vučić na TV Prva.

Podsetio je i da je država prebacila Fudbalskom klubu Partizan dva miliona evra da bi mogli da igraju u evropskim takmičenjima, a novoj upravi Partizana je poželeo sve najbolje.    

"Daćemo im još novca, samo što nije to beskonačni ćup. Daćemo im više nego Crvenoj zvezdi. FK Crvena zvezda je isplatila sve poreze, 7 miliona evra, čestitam im na tome", rekao je Vučić.

Podsetio je i da je košarkarski klub Partizan isplatio sve svoje poreske dugove, oko 7 miliona evra i dodao je da će im država takođe pomagati.

Vučić je ocenio da bi privatnici mnogo više novca dali klubovima u Srbiji da ti klubovi ne predstavljaju udruženja građana, pa teret pomoći pada na državu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()