Da li Embid ispada iz MVP konkurencije: Šta za košarkaša Filadelfije znači novo odsustvo sa terena?

Ukoliko ne odigra najmanje 65 mečeva u sezoni, neće biti u konkurenciji za najkorisnijeg igrača

31.01.2024. 13:14
  • Podeli:
Džoel Embid_Charles Rex AP Tanjug-6422b02c4513f.webp Foto: Charles Rex / AP / Tanjug

Trener Filadelfije Nik Nurs izjavio je nakon poraza od Golden Stejta 107:119 da je košarkaš Seventisiksersa Džoel Embid zadobio povredu levog kolena zbog koje će morati na magnetnu rezonancu, prenose američki mediji.

Embid se povredio u finišu meča sa Voriorsima. Naime, na četiri minuta do kraja, pri vođstvu 109:95 u korist domaće ekipe Golden Stejta, lopta je došla do Kamerunca koji je krenuo da igra leđima ka košu. U tom pokušaju je na kratko izgubio dribling pa je u tom navratu pokušao da ponovo dođe do lopte tako što se bacio na parket. Tom prilikom, preko njega je pao igrač Voriorsa Džonatan Kuminga koji ga je, čini se, tom prilikom povredio.

Još uvek nije poznato koliko će odsustvovati sa terena

"Čeka ga u četvrtak magnetna rezonanca, videćemo o kakvoj se povredi radi. Prethodno je naš medicinski tim dao dozvolu da Džoel igra protiv Golden Stejta, a on je rekao da se oseća dobro", rekao je Nurs.

Kamerunac je meč završio sa 14 poena uz sedam skokova. 

Embid je zbog povrede nedavno propustio utakmice protiv Denvera i Portlanda.

Američki mediji podsećaju da je Embid jedan od glavnih kandidata da dobije nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) u regularnom delu sezone u NBA ligi. Međutim, nova pravila nalažu da košarkaš mora da odigra najmanje 65 mečeva u sezoni da bi bio u konkurenciji za bilo koju od nagrada.

Kamerunac je već propustio veliki broj mečeva ove sezone, a košarkaš Filadelfije neće biti u opticaju za nagrade ako izostane sa još šest utakmica do kraja regularnog dela sezone. 

Embid ove sezone prosečno postiže 36 poena i ima 11,4 skokova i 5,8 asistencija po utakmici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()