Da se smrzneš: Amerikanci objavili širi spisak košarkaša za Olimpijske igre u Parizu

Na spisku se nalazi 41 igrač, koje je izabrao izvršni direktor muške reprezentacije SAD Grent Hil

24.01.2024. 10:27
  • Podeli:
stiv ker, 3 dec 2023 - profimedia-65b0d7949e5be.webp Foto: Profimedia

Košarkaški savez Sjedinjenih Američkih Država objavio je danas širi spisak igrača, koji konkurišu za mesto u timu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, saopšteno je na zvaničnom sajtu NBA lige.

Na spisku se nalazi 41 košarkaš, a igrače je izabrao izvršni direktor muške reprezentacije SAD Grent Hil

U saopštenju se navodi da će se spisak skraćivati kako se bude bližio početak OI u Parizu.

Na spisku su: Bem Adebajo, Džeret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Mikel Bridžis, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo, Stefen Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entoni Edvards, Džoel Embid, Deron Foks, Pol Džordž, Eron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson, Kem Džonson, Voker Kesler, Kavaj Lenard, Demijan Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt, Trej Jang i Lebron Džejms.

Reprezentaciju SAD će predvoditi selektor Stiv Ker iz Golden Stejta, a njegovi pomoćnici biće Mark Fju sa Univerziteta Gonzaga, Tajron Lu iz Los Anđeles Klipersa i Erik Spolstra iz Majamija.

"SAD mogu da se pohvale neverovatnim košarkaškim talentom i oduševljen sam što su mnoge superzvezde izrazile interesovanje da predstavljaju našu zemlju na OI. Privilegija je izabrati tim koji će nam pomoći da ostvarimo cilj i ponovo budemo na olimpijskom podijumu. Ovaj izazovni proces će se odvijati u narednih nekoliko meseci dok sa nestrpljenjem očekujemo početak aktivnosti državnog tima", rekao je Hil.

Olimpijske igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()