Denver preslišao Jutu: Marej zasenio odličnog Jokića

Kontrolisali su Nagetsi dešavanja na terenu od podbacivanja lopte do poslednjeg zvuka sirene

10.03.2024. 08:36
  • Podeli:
džamal mari-65ed62c98fd49.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera ubedljivo su na svom parketu pobedili ekipu Jute rezultatom 142:121 u NBA ligi, uz 26 poena Nikole Jokića i izvrsnu partiju Džamala Mareja.

Denver je dominantno i rutinski preslišao Jutu i upisao osmi trijumf u poslednjih devet kola NBA lige, nakon kojeg je na tabeli Zapadne konferencije izjednačen po broju pobeda (44) sa Minesotom i Oklahomom.

Kontrolisali su Nagetsi dešavanja na terenu od podbacivanja lopte do poslednjeg zvuka sirene. Vodili su tokom svih 48 minuta košarke, a već krajem prvog perioda umakli su na plus 19 (36:17).

Nisu se domaći zaustavljali, već su u jednom trenutku pred odlazak na veliki odmor stekli i najvećih 39 poena prednosti (76:37). Uspeli su košarkaši Jute u drugom poluvremenu bar malo da upristoje poraz, ali nisu ni nagovestili da mogu da zaprete preokretom.

Srpski košarkaš Nikola Jokić meč je završio sa 26 poena, osam asistencija i šest skokova. Za tačno 32 minuta na parketu samo dva puta je bio neprecizan - pogodio je 12 šuteva iz 14 pokušaja iz igre, sve za dva poena. Nepogrešiv je bio i sa linije slobodnih bacanja - 2/2.

Izvrsu partiju odigrao je plejmejker Nagetsa Džamal Marej. Postigao je 37 poena, što je njegov najefikasniji učinak još od početka januara. Kanađanin je pogodio šest trojki iz devet pokušaja, a meč je završio uz šut iz igre 13/21. Stigao je i da podeli sedam asistencija, uhvati tri lopte i dve ukrade.

Dvocifren poenterski učinak zabeležila su još čak četvorica igrača Denvera. Majkl Porter Džunior je postigao 19, Kentavijus Koldvel Poup i Kristijan Braun po 13, a Pejton Votson 12 poena.

Među košarkašima Jute istakao se mladi Kejonte Džordž koji je ubacio 31 poen, dok je reprezentativac Filipina Džordan Klarkson upisao broj 22 pored svog prezimena na semaforu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()