Detalji ugovora San Antonia i Vembanjama: Veza osigurana na četiri godine

Francuz zbog Letnje lige propušta Svetsko prvenstvo

27.06.2023. 15:04
  • Podeli:
Viktor Vembanjama-649ade4c583c9.webp Foto: AP Photo/Eric Gay/Tanjug

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama (19) trebalo bi da potpiše četvorogodišnji ugovor sa San Antoniom u vrednosti od 55.100.000 dolara, prenosi "Basketnjuz".

San Antonio je pre četiri dana izabrao Vembanjamu kao prvog pika na NBA draftu. Vembanjama je u dosadašnjoj karijeri igrao u francuskim klubovima Nanter, Asvel i Metropoliten.

On je visok 2,26 metara, a prošle sezone u francuskom prvenstvu je beležio prosečno 20,7 poena, 10,2 skoka i tri blokade po utakmici.

Vembanjama bi u narednoj sezoni u San Antoniju trebalo da zaradi 12.158.760 dolara. On bi do juna 2027. godine trebalo ukupno u Sparsima da zaradi 55,1 milion dolara.

Vembanjama je rekao da će igrati za San Antonio u Letnjoj ligi, a najavio je da će da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()