Dobri i u porazu: Micić debitovao, Jokić se razigrao

Pripreme u NBA ligi se privode kraju

13.10.2023. 08:56
  • Podeli:
Vasilije Micić-6528e9f499eaa.webp Foto: Christinne Muschi/The Canadian Press via AP/Tanjug

U NBA ligi hvataju zalet. Pripremne utakmice se igraju svakodnevno, više se igra nego što se trenira i tako se odmeravaju snage za predstojeću, dugu, sezonu. 

Denver Nagetsi uskoro kreću u odbranu titulu, ali im je za pobednički ritam potrebno još uigravanja. Ekipa, koju je iznova predvodio Nikola Jokić, nije blistala na gostovanju u Čikagu. Bulsi su pobedili pred svojom publikom sa 133:124. 

Uprkos porazu srpski centar je bio na nivou zadatka: Za 18 minuta na parketu upisao je 17 poena (šut iz igre 8/10), šest skokova i četiri asistencije. 

Stroter je, na listi strelaca, bio za petama Jokiću sa 16 poena, Gilespi je upisao 13, Ki i Tajson po 10, dok su Fank i Džekson postigli po devet poena.

Na drugoj strani istakao se Demar Derozan sa 19 poena, Lavin je dodao 17, a Karuzo 14 poena.

Oklahoma siti je izgubila od Detroit Pistolsa (128:125), ali je Vasilije Micić odigrao svoj prvi meč u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. 

Doskorašnji košarkaš Anadolu Efesa je za 17 minuta postigao 7 poena (2/7 FG) i podelio tri asistencije. U poraženoj ekipi istakao se Lugenc Dort sa 24, dok je za trijumf najzaslužniji Džejms Vajsmen sa 20 poena i 10 skokova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()