Dodik ponovo pod obručom: Ovako je predsednik Srpske osvojio poene za Igokeu

Utakmica veterana na turniru u Laktašima bila je sasvim sigurno najzabavnija

09.09.2023. 21:36
  • Podeli:
milorad dodik twitter-64fcc8aebb053.webp Foto: Twitter/PrintScreen/MiloradDodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na kratko je izašao iz odela i uloge predsednika Srpske i poveo svoje prijatelje na košarkaški teren. Umesto odela, nosili su se dresovi, a Dodik se prisetio svojih igračkih dana u Igokei. 

Naime, Dodik je nastupio za ekipu Veterana Igokee na Međunarodnom turniru povodom 50 godina postojanja ovog kluba. Na terenu su bile brojne legende kluba iz Laktaša, a između ostalih i Vuk Radivojević, dok je jedno od zvučnijih imena u ekipi Prijatelja veterana bio Pero Antić.

Dodik je u ovoj utakmici upisan na listu strelaca i zabeležio važne skokove u napadu, a iako je rezultat bio u drugom planu, on je izrazio zadovoljstvo što je ponovo zaigrao pod obručima.

"Odličan je osećaj biti ponovo na terenu i pogoditi koš za KK Igokea", napisao je Dodik uz snimak njegovih poena sa utakmice.

"Srećan sam što su danas na revijalnoj utakmici zajedno Veterani Igokee i Prijatelji, košarkaški radnici iz svih klubova. Između nas nema navijačke strasti, nego želja da se uspe u jednom poslu, koji treba da Banjaluku i Laktaše pokaže kao centre ovog regiona u košarci", dodao je predsednik Srpske.

Dodik je poručio da je ponosan što klub za pola veka nije imao prekid u funkcionisanju, čak ni u ona najgora vremena.

"Uvek mi je drago, radujem se svakom uspehu. Kad se klub formirao, bio sam jedan od viših momaka u Aleksandrovcu. Odmah su me izabrali u tim. Posle nekoliko godina postali smo ozbiljan klub u krajiškim okvirima. Igokea je opstala, nije uobičajeno da se u maloj sredini kao što je Aleksandrovac održi klub toliko dugo u ovim dimenzijama. Nijednu godinu nismo imali prekid u funkcionisanju za 50 godina. Okupljali smo se i tokom rata, igrali smo vikendom i ponedeljkom se vraćali na ratišta. KK Potkozarje, danas Igokea, imao je žensku ekipu i dame su na početku imale više uspeha od nas. Sećam se tih utakmica na terenu od šljake koji smo zajedno pravili. Uz dobru volju tadašnjeg direktora zemljoradničke zadruge Potkozarje iz Romanovaca, asfaltirano je igralište i to je bila velika promena u našim životima. Najviše vremena proveo sam baš tu u svojim mladim godinama", rekao je Dodik za ATV.

Na pitanje da li je teže igrati ili gledati sa strane, Dodik poručuje da toliko voli košarku pa da i u najkomplikovanijim trenucima nađe dovoljno vremena da odgleda utakmicu.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()