Dončić i Petrović otkrili razlog odličnih partija Zvezdinog plejmejkera: Teodosiću se poklopilo

Profesionalnost i emocija kao ključ uspeha

28.02.2024. 18:40
  • Podeli:
teodosic tanjug-65610afd3caa1.webp Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U novoj epizodi podkasta ABA lige su Šaša Dončić, otac Luke Dončića i hrvatski trener Aleksandar Aco Petrović izneli razloge zbog kojih srpski plejmejker Miloš Teodosić pruža dobre partije u crveno-belom dresu.

"O njegovom kvalitetu je bez veze pričati, igrao je u velikim klubovima. Meni je fascinantno kako on igra sa 37 godina. Nisam video da je ikad bio ovako motivisan u bilo kom klubu. Stvarno se vidi da je spreman i željan. Ovo mu je tek prva sezona u Crvenoj zvezdi i on shvata pritisak za razliku od stranca koji dolaze i kojima je potrebno vreme. Vrlo dobro kontroliše sebe, kontroliše druge i to je dodatni kvalitet Zvezde" istakao je Dončić u podkastu „ABA Talks”.

Petrović je potom ukazao na činjenicu da je Teodosić odavno uradio sve što je trebalo u košarci, pa da je to još jedan od razloga koji mu olakšavaju da bez pritiska uživa u igri pod obručima, upravo u crveno-belom dresu.

"Poklopilo se sve, čovek je bio profesionalac 15 godina, ostvario se kroz reprezentaciju i klubove. Zaradio je, koliko je zaradio, zasluženo i sad mu se poklopilo to, profesionalnost plus emocija", dodao je Petrović.

Iako kvalitet i CV jednog od najboljih srpskih košarkaša današnjice nisu bili upitni, ipak je bilo onih koji su sa nepoverenjem dočekali vest da je upravo Teodosić pojačao Crvenu zvezdu, a kao glavni razlog strepnje su isticali košarkaševe godine koje bi mogle biti faktor u sputavanju nekadašnjeg kapitena reprezentacije da pruža partije kakve je imao ranije tokom karijere. To se, međutim, nije dogodilo.

Teodosić je jedan od nosilaca igre tima Janisa Sferopulosa i u velikoj meri od njega zavisi ono što pruža crveno-beli sastav, što se najbolje vidi na mečevima na kojima nije bio u sastavu.

Ove sezone je na 18 utakmica u ABA ligi prosečno beležio 7,3 poena i 5,3 dodavanja, dok je u Evroligi postizao deset poena i 5,7 asistencija u proseku. 

Sa crveno-belima je ove sezone osvojio trofej u Kupu Radivoj Korać, a u borbi za trofej u utakmici protiv Partizana postigao je 16 poena što mu je donelo epitet najkorisnijeg igrača finala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()