Dončić na utakmicu došao u dresu voljenog kluba: Zbog ovoga bi mogao dobiti debelu kaznu

Susret je završio sa 41 poenom uz 11 skokova

23.02.2024. 16:55
  • Podeli:
Luka Dončić AP PhotoTony Gutierrez_tanjug-65d8b2c6616b3.webp Foto: AP Photo/Tony Gutierrez/Tanjug

Košarkaši Dalasa ostvarili su pobedu u prvoj utakmici posle Ol-star pauze nad ekipom Finiksa, rezultatom 123:113. Maverikse je do trijumfa predvodio Luka Dončić sa 41 poenom uz 11 skokova, koji je na meč došao u fudbalskom dresu Real Madrida sa brojem 77 na leđima, klub koji neizmerno voli.

Dončić je igrao u košarkaškoj sekciji Reala nakon odlaska iz Slovenije, a pre dolaska u SAD. Nakon što je stigao u NBA ligu, slovenački košarkaš često ističe da, uz kraljevski klub, prati i dešavanja u Crvenoj zvezdi, a ovog puta je ljubav prema Madriđanima iskazao tako što je na utakmicu sa Finiksom, došao upravo u dresu omiljenog tima. 

Međutim, tada se javio problem, pošto je Adidas sponzor Realu, dok Dončić ima ugovornu obavezu prema Najkiju. Zbog te činjenice, slovenački košarkaš je stavio zakrpu preko loga brenda, kako se ne bi video pred kamerama. 

Genijalan način da sa ponosom nosi boje voljenog tima, a koji ne podrazumeva novčanu kaznu od strane kompanije koji mu plaća desetine miliona evra svake godine.

Utakmicu obeležili Irving i Dončić

Meč su bolje otvorili Sansi, serijom 8:0. Oni su ranu prednost sačuvali čitavim tokom prve četvrtine, sve do same završnice. Tada je Irving napravio seriju od 8:0, pa su Maveriksi prišli na poen zaostatka posle prvih 12 minuta košarke, i to rezultatom 32:33. 

Bolja igra košarkaša Finiksa viđena je i u drugoj četvrtini, kada su poenima Durenta i Nurkića ponovo stekli dvocifrenu prednost. Ekipu Dalasa je u ovim trenucima nosio Luka Dončič, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi nalet Sansa koji su uspeli da ostanu u vođstvu do kraja prvog poluvremena. Na veliku pauzu je ekipa Finiksa otišla sa tri poena viška, pri rezultatu 63:60.

Drugo poluvreme je počelo minutima iz snova za ekipu Dalasa pošto su napravili seriju 16:0 i to sa pet postignutih trojki u nizu za samo tri minuta igre. Tri od ovih pet šuteva je pogodio Luka Dončić.

Maveriksi su tako poveli sa 13 poena razlike, po prvi put na meču su imali dvocifrenu prednost, ali su je ubrzo i ispustili. Ipak je Dalas nakon treće četvrtine imao prednost, i to rezultatom 96:91.

Na startu poslednje četvrtine Maveriksi su ponovo došli do dvocifrene prednosti, a pitanje pobednika je potvrdio Dončić koji se ponovo razigrao u samoj završnici utakmice. 

Ekipa Dalasa je slavila rezultatom 123:113. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Luka Dončić sa 41 poenom i 11 asistencija, a Irving je dodao 29 poena. Na drugoj strani je Buker ubacio 35 poena.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()