Doneta presuda protiv Argentinca: Vildoza mora da plati 1.000.000 evra

Vratio se iz NBA lige i zgrešio

15.01.2024. 15:22
  • Podeli:
Luka Vildoza-1667249706572.webp Foto: Euroleague

KK Baskonija objavio je na zvaničnom sajtu odluku Suda u Vitoriji prema kojoj Luka Vildoza zbog potpisa ugovora sa Crvenom zvezdom, prošle godine, mora da plati španskoj ekipi 1.000.000.

Odluka je doneta nakon spora koji je trajao duže od godinu dana, a sve je počeko kada se Argentinac vratio iz NBA lige u Evropu. Baskonija je tvrdila da je ugovor između kluba i igrača i dalje na snazi, pa je shodno tome klub koji ga želi mora da plati obeštećenje.

Vildoza je bez ikakve nadoknade, kao slobodan igrač, otišao u Crvenu zvezdu. Sada je doneta odluka da je načinjena povreda ugovora zbog čega mora da se plati odšteta španskom klubu.

Nema kraja problemima

"Sud u Vitoriji podržao je tvrdnje KK Baskonija u tužbi koju je podneo protiv Luke Vildoze. Presuda nalaže da gospodin Vildoza mora da plati klubu milion evra kao kompenzaciju zbog jednostranog prekida ugovora kada je otišao u NBA ligu i po povratku u Evropu potpisao za drugi klub", piše u saopštenju Baskonije.

Navodi se da će protiv igrača biti podneta dodatna tužba. A zanimljivo je da je posle Zvezde Vildoza otišao u Panatinaikos i trenutno je na bolovanju, nakon operacije koju je imao posle saobraćajne nesreće.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()