Drugi rekord u istoriji: Kingsi i Klipersi postigli 344 poena na utakmici

Ekipa iz Los Anđelesa je sve vreme vodila, Kingsi su ih stizali, a meč je rešen posle drugog produžetka

25.02.2023. 09:19
  • Podeli:
Sakramento Klipersi-63f9ba9c478ec.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Košarkaši Sakramento Kingsa i Los Anđeles Klipersa odigrali su utakmicu sa retko viđenim rezultatom. Bio je to rezultat 175:169 drugi najveći u istoriji NBA lige sa 344 postignuta poena.

Prvo mesto u ovoj kategoriji drži i dalje duel Pistonsa i Nagetsa, koji su 1983. godine postigli 370 poena (186:184), sa jednim produžetkom više od Kingsa i Klipersa.

Ekipa iz Los Anđelesa je sve vreme vodila, Kingsi su ih stizali, da bi u završnici drugog produžetka tim iz Sakramenta "uzeo" pobedu i slavio. Čak četiri igrača su postigla po 30 poena.

Prvo poluvreme je u petak veče nagovestilo veliki broj poena. Oba tima su bila šuterski raspoložena o čemu govori rezultat na semaforu posle dve četvrtine 80:76 - za ekipu iz Los Anđelesa.

Klipersi su u poslednju deonicu ušli sa velikih 117:108. I činilo se da će ući lagano u završnicu i okončati meč u svoju korist, naročito kada su vodili sa 145:133.  Međutim, do Kingsi su pojačali ritam, stigli ih 153:153 i odveli meč u produžetak. I to ne jedan, nego dva.

Na 1,57 sekunde rezultat je bio 175:169 za Kliperse. Usledila je neverovatna serija od 7:0 za vođstvo Kingsa, a posle promašaja Batuma za tri poena, i za trijumf u sigruno najinteresantnijem meču sezone.

Kavai Lenard je za Kliperse ubacio 44 poena, Pol Džordž je imao tripl-dabl od 34 poena i po 10 skokova i asistencija, Norman Pauel dao je 24, Batum 19, a Rasel Vestbruk 17. I sve to nije bilo dovoljno za slavlje Klipersa.

Malik Monk je bio najefikasniji na meču sa 45 poena, De Aron Foks sa 42 poena i 12 skokova, Domantas Sabonis je imao skor od 20 poena i 10 asistencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()