Đurović: Lesor je bio zaštićen kao beli medved

Francuz nije došao u zemlju evropskih i svetskih prvaka da deli pravdu, rekao je Dragan Jakovljević

14.03.2023. 11:00
  • Podeli:
Matijas Lesor_ABA-641020039e6cf.webp Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši stručnjaci Dragan Jakovljević i Vlade Đurović kritikovali su centra Partizana Matijasa Lesora zbog nesportskog ponašanja na kraju večitog derbija kada je prvo odgurnuo, a potom i u glavu udario igrača Crvene zvezde Filipa Petruševa.

Incident se dogodio posle poslednjeg zvuka sirene. Iskusni Francuz i mladi Srbin su se koškali tokom susreta. Jednom je i meč bio prekinut jer je Lesor već krenuo na Pretruševa... Međutim, niko nije očekivao da Lesor udari Petruševa koji je pokušavao da izbegne incident, a ostali igrači na terenu da zaustave Matijasa.

Ceo slučaj se nije dopao Jakovljeviću, koji je podsetio da je Lesor došao da igra košarku u zemlju evropskih i svetskih prvaka, a ne da deli pravdu.

"Moraju da postoje neke instance u ABA ligi. Videli smo zaletanje na kraju gde Lesor udara mlađeg Petruševa koji je nekonfliktan. Ako hoće da bude vođa navijača, kada završi sezonu ili karijeru, neka se bavi time. Ako se njegov trener Željko Obradović, koji non stop priča o fer-pleju, mora prvo od svojih igrača da krene", kaže je Jakovljević.

Đurović se, s druge strane, osvrnuo na činjenicu da je Lesor izveo čak 21 slobodno bacanje u derbiju. Kako je rekao, može da potpiše da mu se toliki broj penala više nikada neće desiti u karijeri.

"To nema šanse da se desi, on nije taj igrač. Bio je zaštićen kao beli medved", poručio je Đurović, uz konstataciju da je greška Luke Vildoze na kraju treće četvrtine bio prelomni momenat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()