Efes poražen u grotlu Arene: Fantastični Avramović predvodio razigrani Partizan

Navijači su bili na visini zadatka svih 40 minuta

29.02.2024. 22:22
  • Podeli:
Aleksa Avramović-65e0f8c11e2ad.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Partizana su, na krilima publike koja ih je nosila 40 minuta, savladali Efes u 27. kolu Evrolige sa 100:90 (17:20, 26:20, 21:19, 36:31). Prijala je pauza igračima Željka Obradovića, što se posebno videlo u fokusu kada je bilo najpotrebnije da se rival prelomi i preokret napravi. 

Pre početka utakmice navijači Partizana su ovacijama i aplauzima dočekali Željka Obradovića i dugo su skandirali njegovo ime.

Početni egal u zaglušujućoj buci

Krenule su obe ekipe agresivno u meč. Četiri minuta se igralo, a na semaforu je bilo 6:6... Crno-beli su od starta bili šuterski raspoloženi, pogodili su za pet minuta čak tri trojke, ali nisu uspevali da se odlepe od protivnika. Efes je vodio sa 13:16 minut pred kraj prve četvrtine... 

Pokušavao je Aleksa Avramović da slomi nalet Turaka, pogađao je, ali se ni Efes nije dao. Nisu čak gosti delovali ni da ih zbunjuje buka u "Štark areni"... 

Euroleague

Preokret pred poluvreme

A onda su domaćini "ubacili u petu" i zavladali na parketu. Svi su bili raspoloženi za igru, a predvodio ih je hitri plejmejker... Na plus 5 su stigli u 17. minutu - 37:32...

Uspevao je Partizan da održava razliku i da je uvećava po povratku sa odmora - 48:40 (24. minutu)...

Stigao je Efes domaćina sredinom četvrte deonice - 72:71, ali se Avramović baš razigrao. Bilo ga je na sve strane i na kraju je postigao 30 poena, pa ga je Obradović tri sekunde pre kraja izveo kako bi ga publika pozdravila i nagradila za neverovatnu partiju. 

Stotka sa penala

Najveću prednost crno-beli su imali 96:85 (u 38. minutu) dok su 41 sekundu pre kraja meča vodili sa 98:88.

Raspoložen za igru u drugom poluvremenu bio je i Danilo Anđušić, koji je skoro sve svoje poene dao u poslednjoj deonici, a bio je precizan i sa linije za slobodna bacanja kada je "upisao" novu stotku Partizana.

U timu Partizana bila su još trojica dvocifrenih igrača: Zek Ledej je dao 21 poen, Kevin Panter 16, a Danilo Anđušić 15. 

U timu Efesa najefikasniji je bio Kliburn sa 17 poenom. Tibor Flais 13, Larkin 11, a Džons 10. 

Partizan sad ima skor 13-14, a Efes 11-16.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()