Embid srušio rekord Čemberlena: Fali mu još dosta do Kobija Brajanta

Vilt je napravio mnogo velikih stvari, a biti u istoj priči sa njim prilično je kul, rekao je košarkaš Filadelfije o legendi franšize

23.01.2024. 12:15
  • Podeli:
Džoel Embid-65af9f5f4735d.webp Foto: AP Photo/Matt Slocum/Tanjug

Košarkaši Filadelfije pobedili su na svom terenu San Antonio sa 133:123. Senku na sve ostale bacila je partija Džoela Embida - igrač Filija postigao je neverovatnih 70 poena i ostvario 18 skokova, uz pet asistencija. 

Embid je ovim skorom oborio rekord franšize, koji je držao Vilt Čemberlen sa 68 poena. Ali je još daleko od 82 poena na jednom meču čiji je vlasnik Kobi Brajant. Zanimljivo je da je legendarni košarkaš taj uspeh ostvario pre 18 godina 22. januara. 

Kul je biti u priči sa Čemberlenom

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid izjavio je da je imao sjajnu noć i dodao da je srećan zbog obaranja rekorda franšize po broju postignutih poena na jednoj utakmici, prenose američki mediji.

"Očigledno je da je Vilt napravio mnogo velikih stvari, a biti u istoj priči sa njim prilično je kul. Bila je to samo moja sjajna noć - momci su mi dodavali loptu, a ja sam pogađao", rekao je košarkaš Filadelfije.

Embid je šutirao 24/41 iz igre, 1/2 za tri poena i ubacio je 21 od 23 slobodnih bacanja.

"U stvari sam bio ljut na sebe pošto sam promašio mnogo lakih šuteva koje sam pogađao čitave sezone", dodao je Embid, koji je postigao najmanje 30 poena u 21. uzastopnoj utakmici.

Foto: (AP Photo/Matt Slocum/Tanjug

On je postao tek deveti igrač u istoriji NBA lige, koji je stigao do 70 poena na jednom meču.

U ekipi San Antonija najbolji je bio Viktor Vembanjama, koji je postigao 33 poena i imao je sedam skokova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()