Emocije iz svlačionice Toronta: Reptorsi uz Rajakovića dok tuguje za Milojevićem

Cela ekipa je stala uz Darka i simbolično ga odlikovala za njegove vrline

19.01.2024. 15:37
  • Podeli:
Darko Rajaković-65aa582c1a4c9.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Trener košarkaša Toronto Darko Rajković je skrhan i tugu nosi sa sobom od trenutka kada je čuo vest o smrti Dejana Milojevića. Toliko je želeo da dragom kolegi ukaže čast i pokaže koliko ga je cenio da je prvu narednu utakmicu Reptorsa počeo na način koji je u NBA ligu uveo, iznenada preminuli srpski trener, i u SAD popularni Deki.

Tim iz Toronta je duel sa Niksima dobio, svi su posle meča bili zadovoljni, a snimak koji je stigao iz svlačionice Rajakovićevog tima je toliko emotivan da je vredan pomena. Cela ekipa je stala uz Darka i simbolično ga odlikovala za njegovu smelost, veru i poštovanje prema svojim igračima, sa jedne strane i svom prijatelju, sa druge. 

Uz uvodne reči o životu, o odlascima i dolascima igrača, o perspektivama koje se daju u životu, čovek iz ekipe Toronto Reptorsa je u svlačionici ukazao zahvalnost Rajakoviću za njegovo veliko srce:

"Ono čime sam danas bio najviše dirnut je briga, ljubav, saosećanje našeg glavnog trenera, Njemu je stalo do tog čoveka, kog smo svi izgubili. Vodio je uvodni napad meča na njegov način, to je bila Dekijeva igra, a vi ste momci napravili rezultat od toga. Hvala vam što ste ga napravili takvom igrom. Njegova briga, ljubav i saosećajnost su ogromni", rekao je pokazujući rukom na Rajakovića, prišao mu i stavio zlatni lanac sa medaljom oko vrata uz reči: "Treneru lanac danas ide tebi".

Usledio je zagrljaj dvojice ljudi i gromoglasan aplauz igrača, a niz lice Darka Rajaković sigurno je potekla i neka suza. 

"Potresan omaž trenera Toronta Darka Rajakovića, koji uključuje komad košarkaške filozofije njegovog pokojnog prijatelja Dejana Milojevića. Uspešna egzekucija Raptorsa dodaje celoj toj priči iskrenu notu", piše u jednom od komentara ispod videa.

I nije jedini.

"Pogledaj Darkove oči... veliki, crni krugovi ispod njih. Dan mora da je za njega bio apsolutno srceparajući. Čovek je izgubio dobrog prijatelja i uzora istog dana, ali je ipak uspeo da smisli taktiku i ostvari pobedu sa svojim timom. Izgleda da mu je zaista stalo do njegovih momaka. Neka mu budu svetliji dani", drugi je komentar pun razumevanja za emocije Darka Rajakovića.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()