Ertel potprisao za Zenit i momentalno suspendovan

Francuski reprezentativac je odmah nakon Evrobasketa zvanično potvrdio da karijeru nastavlja u Rusiji

23.09.2022. 23:49
  • Podeli:
Toma Ertel_Zenit-1663837603608.webp Foto: Zenit

Iskusni plejmejker Tomas Ertel čekao je sa potpisom za ruski Zenit kako bi mogao da nastupi za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu 2022. Čim je turnir završen potpisao je ugovor sa klubom iz zemlje koja je pod sankcijama EU i zbog toga je odmah suspendovan od strane Košarkaškog saveza Francuske.

Pozanti košarkaš je uoči Evrobasketa potpisao da će u slučaju igranja za ruske klubove u jeku ratnih dešavanja u Ukrajini biti suspendovan iz reprezentacije, iako je znao da postoje pregovori o saradnji sa Rusima.

Potez doskorašnjeg košarkaša Real Madrida razljutio je ljude u francuskom Savezu koji su zapretili da će biti aktivirana suspenzija za naredna dva velika takmičenja ako bude odigrao takmičarsku utakmicu za Zenit. To znači da bi Ertel mogao da propusti Svetsko prvenstvo naredne godine i Olimpijske igre u Parizu 2024.

Zenit i Ertel su imali dogovor još i prije EP, međutim tada on nije želeo da rizikuje svoje šanse da se nađe na konačnom spisku Vensana Kolea, zbog čega je inicijalno "odbio" ponudu.

Kako tvrdi RMC, on je odmah posle  prvenstva potpisao ugovor sa Zenitom na godinu plus godinu što je doživljeno kao izigravanje Saveza.

Ertel je sa Trikolorima na nedavno završenom prvenstvu Evrope osvojio srebro, nakon poraza od Španije u finalu. Ranije je bio deo tima koji je već osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine, a pre toga i evropsko zlato 2013. u Sloveniji, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()