Evroliga: Barseloni direktan plasman, Asvel pregazio Valensiju za kraj

Iznenađenje u režiji velikih imena francuskog tima

04.04.2024. 23:10
  • Podeli:
Lopta košarka-64cf67257dc71.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Barselone plasirali su se u plej-of Evrolige pošto su kod kuće savladali Makabi rezultatom 92:89, dok je pretposlednji Asvel kao gost pregazio Valensiju (98:69) koja sledeće nedelje gostuje Partizanu.

Barselona sad ima skor 22-11 i osigurala je direktan plasman u plej-of, a blizu je toga da ima prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji. Makabi ima skor 19-14 i trenutno je sedmi, sa minimalnim šansama da se domogne šestog mesta koje vodi direktno u plej-of.

Makabi je u Barseloni imao šut za produžetak, ali je najefikasniji igrač meča Vejd Boldvin promašio put za tri dve sekunde pre kraja. Jan Veseli i Aleks Abrines su predvodili Barselonu ka pobedi sa po 17 poena, 15 je dao Nikolas Laprovitola, 14 Džabari Parker, a 10 Oskar da Silva. 

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić je za 26 minuta na terenu postigao četiri poena (2/3 dvojke, 0/3 trojke) imao po tri skoka i asistencije, dve ukradene i jednu izgubljenu loptu.

Boldvin je predvodio Makabi sa 22 poena, Džoš Nibo je dao 14, a Džon Dibartolomeo 12.

Partija za pamćenje Francuza i bol Španaca

Asvel je tek devetu pobedu u sezoni ostvario na gostovanju Valensiji i to na veoma ubedljiv način. Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj dao je 21 poen za Asvel, Nando de Kolo 19, Dešon Tomas i Pariz Li po 13, a Edvin Džekson 12.

Kris Džons je postigao 18 poena za Valensiju, a 10 Džared Harper. Stefan Jović je za 14 minuta postigao tri poena (1/3 dvojke, 0/2 trojke, 1/1 slobodna bacanja) i imao dve ukradene i jednu izgubljenu loptu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()