Evroliga: Olimpijakos prvi, Fenerbahče prošao u Top 8

Zahvaljujući porazu Baskonije, Fenerbahče je obezbedio mesto u doigravanju

14.04.2023. 08:29
  • Podeli:
Crvena zvezda vs Fenerbache Luka Mitrovic foto Dusan Milenkovic:ATAImages-6438591163143.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Olimpijakosa obezbedili su prvo mesto posle regularnog toka Evrolige pošto su u meču poslednjeg 34. kola regularnog toka bez većih problema pobedili Baskoniju 86:78. 

Fenerbahče je uprkos porazu od Crvene zvezde obezbedio ulazak u plej-of, a već je poznat i prvi par četvrtfinala, Monako i Makabi boriće se za plasman na Fajnal for

MVP regularnog toka sezone Saša Vezenkov je sa 23 poena predvodio Olimpijakos ka pobedi, Kostas Papanikolau je dao 16, a njegov imenjak Slukas 15 poena. Zanimljivo je da Tomas Vokap, koji je produžio ugovor sa čelnicima kluba iz Pireja, nije postigao poen, ali je upisao čak sedam asistencija. 

Kod Baskonije je briljirao Markos Hauard sa 29 poena, Rokas Giedraitis je dao 13, a Darijus Tompson 11 poena, dok je devet dodao reprezentativac Srbije Vanja Marinković

Makabi je posle produžetka pobedio Real Madrid 100:94 (86:86 u regularnom toku) i tako obezbedio peto mesto i dvomeč protiv Monaka, koji će sigurno biti četvrti na kraju regularnog toka. Fenomenalnu partiju u dresu Makabija je pružio Lorenco Braun, postigao je 22 poena, a još petorica igrača su bili dvocifreni: Džoš Nebo 15, Bonzi Kolson 14, Vejd Boldvin 11, a po 10 Roman Sorkin i Darun Hilijard. Geršon Jabusele je postigao čak 25, a Džanan Musa 22 za Real, Gabrijel Dek 16, a Mario Hezonja 15. 

Zahvaljujući porazu Baskonije, Fenerbahče je obezbedio mesto u doigravanju, a da li će biti sedmi ili osmi zavisi od Žalgirisa. Ako litvanski klub sutra pobedi Bajern biće sedmi, a Fenerbahče osmi, a ako izgubi, neće igrati plej-of, pa će turski klub biti sedmi, a Baskonija osma. U italijanskom duelu, bez takmičarskog značaja, Virtus je posle velikog preokreta u drugom poluvremenu stigao do pobede nad Armanijem - 89:84. Danijel Haket je postigao 25, a Marko Belineli 21 poen kod pobednika, u Armaniju je odskočio Johanes Fojtman sa 19, Bili Beron je dodao 14.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()