Evroliga puna iznenađenja: Barseloni Rubio nije pomogao, Olimpija se loše provela u Francuskoj

Španski plejmejker bio dvocifren na novom debiju u Barsinom dresu

01.03.2024. 23:09
  • Podeli:
Riki Rubio Barselona-65e250cba0e9b.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Monaka pobedili su kao gosti Barselonu rezultatom 77:67 i tako pokvarili prvi meč Rikija Rubija za katalonski klub posle skoro 13 godina, dok je Asvel savladao desetkovanu Olimpiju iz Milana (81:77) i udaljio je od trke za plej-in. 

Barselona sad ima skor 18/9 i ima samo jednu pobedu više od Monaka, Panatinaikosa i Virtusa, pa će trka za poziciju broj dva biti otvorena do samog kraja.

U ekipi trenera Saše Obradovića blistao je Majk Džejms sa 17 poena, 13 je dao Metju Štracel, 12 Donatas Motejunas, a po 10 Džaron Blosomgejm i Donta Hol

Rubio je na povratku u Barselonu i Evroligu za 11 minuta postigao pet poena (2/4 dvojke, 0/1 trojke, 1/1 slobodna bacanja). 

Jan Veseli sa 19 i Nikolas Laprovitola sa 13 poena bili su jedini dvocifreni kod Barselone. 

Nikola Kalinić je postigao samo dva poena, a za trojku je šutirao katastrofalnih 0/7. Imao je i dva skoka i tri asistencije. 

Asvel iskoristio priliku

Asvel je očekivano pobedio kod kuće desetkovanu Olimpiju koja je bila lišena pomoći Nikole Mirotića, Stefana Tonuta, Dijega Flakadorija, Bilija Berona i Šabaza Nejpira.

Dva minuta i 40 sekundi pre kraja Asvel je vodio 80:66, ali je Olimpija serijom 9:0 došla u situaciju da izbori produžetak, ali Maodo Lo nije pogodio šut za tri poena pet sekundi pre kraja. 

Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj je predvodio Asvel do šeste pobede u sezoni sa 17 poena, 13 je dao Nando de Kolo, a 12 Majk Skot. 

Devon Hol je sa 19 poena bio najefikasniji u Olimpiji, Lo je dao 15, a Kajl Hajns 11.

Olimpija sledećeg petka dočekuje Partizan, a neizvesno je na koga će od večeras odsutnih trener Etore Mesina moći da računa. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()