Evroliga: Trijumf Olimpijakosa nad Fenerbahčeom za plasman na fajnal-for

Mučila se turska ekipa, pošto nije uspevala da kreira napad koji će realizovati lakim košem

10.05.2023. 08:27
  • Podeli:
Fenerbahče_Olimpiakos_EvroLiga_Foto Profimedia-6455933d0b181.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u fajnel-for Evrolige, pošto su u petoj utakmici četvrtfinala savladali ekipu Fenerbahčea 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20).

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kostas Slukas sa 22 poena i šest asistencija i Aleksandar Vezenkov sa 17 poena i pet skokova. Marko Gudurć je vodio svoj tim sa 26 poena, tri skoka i dve asistencije.

Grčki tim je agresivno otvorio utakmicu i preko Vezenkova i Slukasa uspevao da održi prednost od bar tri poena tokom prve četvrtine. U drugoj četvrtini raznovrsnije u napadu je zaigrao gostujući tim i uspeo da izjednači rezultat na 31:31. Potom je usledila serija od 13-0 ekipe Olimpijakosa, koja je na kraju i rešila pitanje pobednika.

Tokom treće i četvrte deonice grčki tim je samo održavao prednost, pošto su odbranu postavili tako da košarkaši Fenerbahčea nisu mogli da dođu do koša.

Mučila se turska ekipa, pošto nije uspevala da kreira napad koji će realizovati lakim košem. Jedini raspoložen među gostima bio je Marko Gudurić sa 26 poena, ali nije mogao sam protiv Olimpijakosa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()