Francuz pojasnio Amerima da se košarka igra i preko okeana: 'U Evropi mi to zovemo Bodirogin potez'

Obeležio je mladi košarkaš još jedno NBA veče sa dabl-dabl učinkom i jednim potezom

01.02.2024. 16:39
  • Podeli:
Viktor Vembanjama-6525003eb30aa.webp Foto: AP Photo/Sarah Phipps/Tanjug

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama je u pobedi San Antonija nad Minesotom izveo potez o kojem ne prestaje da se priča, a kasnije ga nazvao i pravim imenom i šokirao Amerikance.

I pre nego što je došao u NBA ligu, Vembanjama je privlačio pažnju. Tako je bilo i u meču u kome su koplja ukrstili San Antonio Sparsi i Minesota Timbervulvsi u kome je Francuz ostvario dabl-dabl učinak - postigao je 23 poena i 10 skokova. Takođe, izveo je i potez zbog kojeg je dobio nove navijače širom Evrope.

Naime, francuska zvezda u usponu je svom sunarodniku Rudiju Goberu prodala čuvenu fintu koju Amerikanci nazivaju „bič“ - dribling u levu stranu levom rukom, pa povratak na desnu stranu, ali desnom rukom. I obrnuto. 

Potez je "patentirao" i u mnogo situacija tokom igračke karijere koristio srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

Nakon utakmice, Vembanjama je upitan da li zna da se potez koji je izveo zove "bič". Međutim, odgovor koji je usledio začudio je sve Amerikance, dok je obradovao sve ljubitelje košarke sa druge strane Atlantika.

"U Evropi mi ovaj potez zovemo 'Bodirogin dribling", kratko je odgovorio Vembi.

Nakon ove pobede i poteza za pamćenje francuskog košarkaša, nije San Antonio imao mnogo razloga za slavlje, pošto je poražen od Vašingtona (118:113) i Orlanda (108:98), pa se trenutno nalazi na začelju tabele Zapadne konferencije NBA lige sa 10 pobeda i čak 38 poraza.

Standings provided by Sofascore

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()