Gildžus-Aleksander zasenio Dončića: Oklahoma povela protiv Dalasa

Ovo je duel dva igrača koji su uz Nikolu Jokića glavni kandidati za naslov MVP sezone

08.05.2024. 09:53
  • Podeli:
doncic-663b2f62c768d.webp Foto: AP Photo/Nate Billings

Košarkaši Oklahome poveli su protiv Dalasa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su u prvoj utakmici pobedili 117:95.

Oklahomu je predvodio Šej Gildžes-Aleksander sa 29 poena, devet skokova i devet asistencija. Čet Holmgren imao je 19 poena, sedam skokova, tri blokade i dve ukradene lopte, a Džejlen Vilijams 18 poena uz pet skokova i pet asistencija.

U ekipi Dalasa Kajri Irving postigao je 20 poena, Luka Dončić imao je 19 poena, devet asistencija i šest skokova, uz šut 6/19, a Danijel Gaford dodao je 16 poena, 11 skokova i pet blokada. Dante Egzum utakmicu je završio sa pet poena.

Nije Luka Dončić bio na svom nivou na ovom meču, jer je vidno bio fizički limitiran. Slovenac nije bio dovoljno spreman ni na meču protiv Klipersa, ali protiv Oklahome nije mogao da pruži bolju partiju u prvom meču koji je otišao u koristi prvoplasirane ekipe na zapadu.

Ovo je duel dva igrača koji su uz Nikolu Jokića glavni kandidati za naslov MVP sezone.

I sada je Šej Gildžus–Aleksander pokazao zbog čega je jedan od najboljih igrača u NBA ligi ove sezone. Kanađanin je bio najefikasniji u svom timu sa 29 poena, uz flertovanje sa tripl-dablom, jer je utakmicu završio sa po devet skokova i asistencija.

Pokazala je ekipa Oklahome zbog čega je bila najbolja u regularnom dela sezone, sada su lakše od očekivanog slavili na prvom meču.

Imali su Tanderi prednost na poluvremenu, dok su u drugom deli meča još samo dodali gas i pregazili ekipu Dalasa, koja se dosta izmorila posle serije protiv Los Anđeles Klipersa.

Jednostavno ekipa Dalasa nije imala odgovor na dobru partiju košarkaša Oklahome, koji su imali dobre procente šuta, dok su Maveriksi uprkos visokom nivou igre nisu mogli da izbegnu ubedljiv poraz u prvom meču.

Drugi duel u seriji Oklahome i Dalasa biće odigran u noći između četvrtka i petka (03.30)

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()