Grci postili 13 godina, pa razbili Real za sedmu titulu: Panatinaikos u Berlinu postao prvak Evrope

Atinjani su četiri od sedam titula osvojili sa Željkom Obradovićem

26.05.2024. 22:14
  • Podeli:
kk real madrid, kk panatinaikos, finale evrolige - 26 maj 2024 - profimedia (1)-665397a721ab2.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa sedmi put u istoriji su osvojili Evroligu. Grci su u finalu u Berlinu savladali Real sa 95:80 (25:36, 24:18, 15:7, 31:19).

Grci su četiri od sedam titula osvojili sa Željkom Obradovićem, a poslednju pre 13 godina. 

Erginu Atamanu je ovo treća titula, a Kostas Slukas je postao igrač koji je sa tri različita tima osvajao ovo takmičenje.

Najefikasniji u timu Panatinaikosa su bili Kostas Slukas sa 24 poena, Kendrik Nan sa 21 poenom i Matijas Lesor sa 15 poena.

Foto: Profimedia

Aktuelni šampion je bolje otvorio finale i stekao dvocifrenu prednost. Madriđani, koji su tokom cele sezone bili na prvom mestu, imali su i 14 poena viška početkom druge četvrtine.

Ali se Grci nisu predavali. Nošeni podrškom preko 8.000 navijača, Grci su smanjivali vođstvo i u finišu treće četvrtine preokrenuli rezultat.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()