Imaju velike ambicije: Grci žele da organizuju Evropsko prvenstvo 2029.

Grčka nije bila domaćin velikog košarkaškog takmičenja od 1998. godine

08.07.2024. 18:30
  • Podeli:
slovenija grcka fiba.basketball-668972140d1b5.webp Foto: fiba.basketball

Košarkaši Grčke osvojili su sinoć kvalifikacioni turnir u Pireju i plasirali se na Olimpijske igre u Parizu. Grci su izrazili želju da budu domaćini šampionata Evrope 2029. godine, prenosi novinar "Sport24" Spiros Kavalieratos.

Grčka nije bila domaćin velikog košarkaškog takmičenja od 1998. godine, ali je šest godina nakon toga organizovala Olimpijske igre.

Tri velika košarkaška događaja od 1987. do 1998. godine bila su igrana u Grčkoj – Evropsko prvenstvo 1987. igralo se u dvorani "Mira i prijateljstva" i osvojila ga je Grčka, dok je "OAKA arena" bila domaćin Evrobasketu 1995. i Svetskom prvenstvu 1998. godine. Oba ova takmičenja osvojila je SR Jugoslavija. Olimpijski turnir je 2004. odigran u "OAKA areni", a zlato je uzela Argentina.

Kako se navodi, Grčka je već poslala kandidaturu i zahtev, kao i da sada samo ostaje da se vidi da li će jedna grupa biti odigrana u Atini ili će kompletan turnir biti odigran u Pireju i "OAKA areni".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()