Janakopulos otvorio i džep i dušu: Ne znam više šta da očekujem u životu

Dete Panatinakosa je odlučilo da napusti klub zbog "siće"

14.07.2023. 14:58
  • Podeli:
Dimitris Janakopulos-6433c7a495dbe.webp Foto: Profimedia

Došlo je leto, posle mnogo godina, kada se Panatinaikos jako pojavio na tržištu. Vlasnik kluba Dimitris Janakopulos je rešio da otvori novčanik i da sledeću sezonu startuje u dosta jakom sastavu, sa novim trenerom na klupi. 

Međutim, u sred pravljena planova stiglo je i jedno razočarenje: Jorgos Papajanis, dete Panatinakosa, odlučio je da ode i to ni manje ni više nego kod bivšeg trenera Dimitrisa Itudisa u Fenerbahče. A bio je u planovima Janakopulosa i novog stratega Ergina Atamana

"Ne znam više šta da očekuje u životu. Sve sam video, sve. Dovedu vam roditelje 15-godišnjeg košarkaša da vas mole da ga primite: 'Predsedniče, predajemo vam ga. Vodite računa o njemu.' Osam ili devet godina je bio ovde i niste nijednog igrača podržavali i čuvali kao njega. Možda samo Nika Papasa, da budem iskren. On je bio prvi kog smo hteli da potpišemo, još u aprilu. Nudili mu 1.100.000 evra, pa 1.200.000, 1.300.000 iako nije imao dobru sezonu. Zašto? Zato što ga želimo ovde, zato što ga volimo", počeo je izlaganje Janakopulos o velikom razočarenju koje mu je priredio Jorgos Papajanis.

Uprkos tome što se nije slagao sa njegovim uslovima bio je Janakopulos spreman da ih prihvati, samo da bi ostao u klubu koji ga je stvorio:

"Drži vas na čekanju četiri, pet meseci. Govori vam o neprihvatljivih 1.300.000, pa 1.700.000 evra za dve godine. Na kraju prihvatite. Kažete mu da je u redu, a on vam uzvrati: "Iako vas nisam obavestio, rekao sam Itudisu da idem u Fener. Ali pošto vas nisam obavestio, ispravno bi bilo da ostanem. Dajte mi pet minuta da javim Itudisu". A onda mu pošaljete ugovor, čekate i čekate. U 6:00 ujutru, umesto ugovora, javlja vam se: "Znate, mama i tata mi ne dozvoljavaju da ostanem u Panatinaikosu. Žele da odem kod Itudisa jer mi je dao 200.000 više." Šta, posle toga,više reći? Zaista... U svakom slučaju, srećno Jorgose", završio je vlasnik Panatinaikosa.

Jedan je od najboljih grčkih centara ima 26 godina i bez dileme šansu da napreduje i pokaže se u daleko boljem svetlu. Poseduje sve predispozicije da bude jedan od najboljih centara u Evropi. To će izgleda pokušati da izvede sa Itudisom, umesto sa Atamanom u Atini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()