Jednoglasno za Kejtlin: Ona je najveća senzacija u ženskoj košarci, a sada je dobila veliko priznanje

Imala je ponude da igra sa muškarcima u BIG3 ligi za vrtoglavih 5 miliona dolara po sezoni

28.09.2024. 09:32
  • Podeli:
kejtlin klark, 7 sept 2024 - Reuters-66f7ab6514eef.webp Foto: Reuters

Košarkašica Indijana Fivera Kejtlin Klark proglašena je za najboljeg rukija u WNBA ligi. Ono što je još impresivnije je to da joj je nagrada dodeljena jednoglasno. 

Kejtlin je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni postizala 19,2 poena uz 8,5 asistencija i 6 skokova po utakmici. Oborila je rekord kada su asistencije za novajliju u ligi u pitanju, takođe i po broju ubačenih trojki u sezoni.

Ovo je samo nastavak njene impresivne karijere, jer je još na koledžu nastupajući za Ajovu pokazala da je u perspektivi jedna od najboljih košarkašica koje su kročile na teren.

Najbolji je strelac u istoriji NCAA košarke, a verovali ili ne, imala je ponude da igra sa muškarcima u BIG3 ligi za vrtoglavih 5 miliona dolara po sezoni.

Njena pojava je popularizovala WNBA ligu, broj prodatih sezonskih karata je porastao 200 odsto, a ekipe su počele da lete čarter letovima na mečeve.

To nije dovoljno da bi joj svi odali priznanje koje zaslužuje, mnogo je polemike u medijima u Americi oko njenog trenutnog kvaliteta od strane bivših košarkašica.

Sve izgleda kao ogorčena priča pojedinaca, a svet je ostao u šoku kada Kejtlin nije dobila poziv da nastupi za selekciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predvođeni Klarkovom, ekipa košarkašica koja je igrala na Ol-star meču sa selekcijom SAD ih je ponizila pre puta u Pariz, a to je samo još jedan dokaz koliko su pogrešili.

Pogledajte njene najbolje poteze iz ove sezone i uživajte.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()