Jokić i Denver nastavili pobedničku seriju i protiv Čikaga

Slavlje je pomutila povreda Džamala Marija

05.11.2023. 08:00
  • Podeli:
jokic denver čikago tanjug ap-65473d03c193a.webp Foto: Tanjug/AP/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera ubedljivo su nadigrali tim Čikaga sa 123:101 u utakmici sedmog kola NBA lige. Pobedu su obeležili nova sjajna igra Nikole Jokića i povreda Džamala Marija.

Akturlni šampioni NBA lige, nakon poraza od Minesote, vratili su se na pobedničku stazu slavljem nad Dalasom, a sada su nastavili niz nadigravši Čikago.

Slavlje je pomutila povreda Džamala Marija koji je na početku druge četvrtine morao da napusti teren zbog povrede zadnje lože desne noge. Još je neizvesno kolika će pauza biti potrebna Mariju za oporavak.

Njegovizostanak je i bio razlog što je Čikago uspeo da u drugoj četvrtini preuzme inicijativu i da predvođen Nikolom Vučevićem dođe do prednosti i poluvreme završi sa minimalnim vođstvom sa 53:51.

Ipak u nastavku domaćini se vraćaju u igru i uspevaju da načine rezultatski preokret a potom naprave i ubedljivu prednost za konačnu pobedu.

Srpski centar Nikola Jokić je novom sjajnom igrom nastavio da predvodi tim i opet mu je nedostajala samo jedna asistencija za novi trosrtuki dvocifren učenak.

Ovoga puta Jokić je ubacio 28 poena uz 16 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte za nešto više od 33 minuta igre.

Odlično ga je pratio Majkl Porter Junior sa 27 poena, šest skokova i dve asistencije, a Eron Gordon ih je pratio sa 15 poena, 12 uhvaćenih i pet podeljenih lopti, dok je Redži Džekson imao 16 poena.

Kod gostiju najefikasniji je bio Nikola Vućević sa 19 postignutih poena, Demar Derozan je ubeležio 17, a Dževon Karter 16 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()