Jokić o borbi na terenu sa Embidom: Ne igram protiv njega, već protiv Filadelfije

Embidu je ovo bila 18. uzastopna utakmica sa 30 ili više poena

17.01.2024. 12:52
  • Podeli:
Nikola Jokić foto Tanjug:AP Photo:Jack Dempsey-6486eedcc2784.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Centar Denvera Nikola Jokić izjavio je da je njegov tim odigrao dobar meč protiv Filadelfije, a potom je pohvalio košarkaša Filadelfije Džoela Embida, prenosi ESPN.

Košarkaši Filadelfije pobedili su na svom terenu Denver rezultatom 126:121, a najbolji pojedinac na meču bio je Kamerunac Embid koji je zabeležio dabl-dabl uz 41 poen. Centru Filadelfije je ovo bila 18. uzastopna utakmica na kojoj je postigao više od 30 poena.

Svoje viđenje utakmice i kako gleda na duel sa aktuelnim najkorisnijim igračem lige, podelio je centar nagetsa Nikola Jokić.

"Embid je zaista dobar košarkaš, ovo je njegova istorijska igra. On u proseku postiže 30 i nešto poena svake večeri, a to je izuzetno teško uraditi", rekao je Jokić, pa dodao.

"Ne igram protiv njega. Igram protiv Filadelfije. Bio je to dobar meč", zaključio je srpski centar.

Američki mediji navode da je Embid tokom meča šapnuo srpskom centru da je "najbolji igrač u NBA ligi".

"Smešno je jer se na Tviteru vodi rat navijača Filadelfije protiv navijača Denvera. Smešno je pošto obojica mislimo - koga briga? Želimo da igramo košarku i da pobeđujemo. Ali on zaslužuje pohvale. Sve dok ga ne srušite, on je najbolji u ligi. On je MVP finala. Sve dok mu to ne oduzmete, on to drži. Ali, istovremeno, verujem u sebe", rekao je Embid.

Kamerunac ne krije nameru da želi da bude najbolji igrač u NBA ligi.

"Uradiću sve što je potrebno da budem najbolji. Ali morate sebe da stavite u funkciju tima i da onda pobedite. Kao što uvek kažem, moramo da budemo savršeni", dodao je Embid.

Foto: Profimedia

U redovima pobedničke ekipe, pored Embida najjefikasniji su bili Tajris Maksi sa 25 poena i devet asistencija, kao i Tobajas Haris sa 24 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Kod poraženih gostiju, istakao se Nikola Jokić koji je utamicu završio sa 25 poena, 19 skokova i tri asistencije, Majkl Porter Džunior je ubacio 20, dok je Džamal Marej postigao 17 poena uz 10 asistencija i Aron Gordon sa 16 poena. 

Filadelfija se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa 26 pobeda i 13 poraza. Denver je treći na Zapadu sa 28 trijumfa i 14 poraza.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()