Jović: Ne mogu 100 odsto da tvrdim da ću biti spreman

Naši u dobrom raspoloženju dočekuju pripreme za Olimpijske igre

24.06.2024. 21:30
  • Podeli:
nikola jovic Dusan MilenkovicATAImages-6679c881aabca.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Danas su se okupili najbolji srpski košarkaši zbog priprema koje ih očekuju za Olimpijske igre. Mladi Nikola Jović je sve zabrinuo povredom, ali sada se oglasio za medije i otkrio u kakvom je stanju.

"Kako sam? Pa odlično. Oporavak napreduje. Zadovoljan sam. Otok je skorao pa spao, ali čekaćemo nekoliko dana, pa onda otići na snimanja i dobiti pravu sliku. Ne zna se. Ne mogu 100 odsto da tvrdim da ću igrati, ali ja stvarno verujem. Ako snimci kažu da je loše neću uspeti da se vratim na vreme. To je jednostavno jače od mene, ali nadam se da će sve biti dobro. Optimista sam".

Blistao je prošlog leta u Manili, a kako sam ističe – Mundobasket mu je pomogao da mnogo napreduje u karijeri.

"Sve se promenilo. Igrali smo odličnu košarku. Nismo smeli da izgubimo. Postao sam korak bliži da naučim kako se pobeđuje generalno. U Majamiju su mi rekli da igram iskusnije. To mi je veoma važno".

Mlada nada srpske košarke ističe značaj Jokićeve odluke da zaigra za nacionalni tim.

"Dolaskom najboljeg igrača na svetu normalno da će se određene stvari promeniti. Promeniće se dosta toga, biće nam lakše. Siguran sam da ćemo biti još bolji".

Jović je potom ukratko pokazao oduševljenje zbog novog leta u društvu saigrača iz reprezentacije.

"Volim ih stvarno! Prija mi da provodim vreme sa njima".

Novinare je zanimalo mišljenje o selektoru – legendarnom Kariju.

"Sjajan trener! Nisam ja adekvatan da mnogo komentarišem njega i njegovu karijeru. Iz ličnog iskustva reč je o čoveku koji mnogo pomaže mladim igračima. To smo doživeli Nikola Đurišić i ja. Nadam se da ću ponovo biti deo tima".

Mnogo se u domaćoj javnosti priča o imenjacima i mlađim kolegama Nikoli Đurišiću i Nikoli Topiću, a Jović smatra da ih očekuje svetla budućnost u NBA ligi.

Dusan Milenkovic/ATAImages

"Obojica su sjajni momci i igrači. Đurišića ljudi i potcenjuju. Ima vrhunske fizičke predispozicije. Odličan igrač. Nadam se da će dobiti šansu i pokazati svima koliko vredi. Gde god bio sledeće godine dokazaće se. Topića je omela povreda, ali kad se vrati takođe će pokazati sav potencijal koji poseduje".

Nikola je otkrio i da će gledati fudbalere Srbije na EURU protiv Danske, a nada se da će pitanje pobednika rešiti Mitrogol.

"Orlovi će pobediti sa 1:0, a smatram da će Mitrović gol dati glavom", zaključio je Jović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()