Kako košarkašice Srbije mogu na OI: Australija pod jednim uslovom može da slavi

Matematički je sve jasno i postoje dve opcije

11.02.2024. 13:03
  • Podeli:
košarkašice srbije kss-63e3b8369a16f.webp Foto: KSS

Košarkašice Srbije saladale su Brazil, na njihovom terenu, sa 72:65. Bio je to drugi meč na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2024 i ekipa Marine Maljković ima jedan poraz i jednu pobedu. U poslednjem, 3. kolu Srbija igra protiv selekcije Australije (nedelja veče, 21 čas). 

A šta je našim košarkašicama potrebno da bi izborile mesto na takmičenju u Parizu? 

Matematički je sve jasno i postoje dve opcije. Srbija je poražena od Nemačke sa sedam poena, a pošto nije upsela da savlada Brazil sa bar osam razlike (falio joj je poen) vizu za Igre mora da traži u duelu sa Australijom.

Pobedom u 3. kolu Srbija ide na Olimpijske igre. Ono što može da joj olakša put do Pariza jeste pobeda Brazila nad Nemačkom sa više od sedam razlike. U tom slučaju je Srbiji čak sme da izgubi od Australije sa manje od 32 razlike, jer je Australija u 2. kolu dobila Nemačku sa ubedljivih 32 poena razlike.

Tabela:
1. Australija 2-0
2. Nemačka 1-1
3. Srbija 1-1
4. Brazil 0-2


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()