Kako Španci najavljuju duel Reala sa Partizanom: 'Poslednji napad, biće ono što nikada nije'

Meč za istoriju počinje u 21 sat, a par crno-belih navijača se očekuje na tribinama u Madridu

10.05.2023. 15:16
  • Podeli:
Real - Partian_KKP-644addb4a080b.webp Foto: KK Partizan

U danu kada Real Madrid i Partizan igraju peti, odlučujući, meč plej-ofa Evrolige, sportska štampa u Španija se mnogo više bavi tim duelom nego što je to prethodnih dana bio slučaj.

Ponovo je Marka najviše prostora dala košarci, pa je tako meč najavljen na naslovnici. List, potim, na dve strane, uz bombastičan naslov "Poslednji napad", analizira ovaj duel.

Marka u prvi plan stavlja Tavareša kao jednog od košarkaša koji bi mogao da prelomi meč. Takođe, utakmicu Reala i Partizana nazivaju istorijski, jer nikada niko u istoriji Evrolige nije uspeo da slavi u gostima u petom duelu. Tako, eventualni trijumf izabranika Željka Obradović bio bi pravi podvig, prenosi Telegraf.

I As u prvi plan stavlja istorijski momenat ovog duela i donosi naslov: "Videće se ono što nikada nije". Oni pišu da posle 0:2 ili 2:0 niko nije došao do potpunog preokreta. S druge strane, Partizan će imati priliku da postane prvi tim koji će kao gost dobiti četvrtifinale u petoj seriji.

Mundo Deportivo najmanje pažnje posvećuje košarci i duelu Partizana i Reala. Pa tako duel najavljuje na samo jednoj strani. Koliko njima znači ovaj duel vidi se i po tome što najave duela nema ni u jednoj rečenici na naslovnoj strani.

Naravno, u Srbiji je potpuno drugačije. Euforija navijača crno-belih je velika, par stotina njih očekuje se i u Madridu. Kako je i najavljeno, meč za istoriju počinje u 21 sat i nešto kasnije biće poznato ko će na Fajnal 4 u Kaunas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()