Kalinić odustaje od reprezentacije: Košarkaš Barselone ima jasan stav - završio je

Kalinić je u dresu Srbije osvojio srebro na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu.

01.05.2024. 09:28
  • Podeli:
profimedia-0862542017 nikola kalinić-6631ef8084aa0.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić izjavio je nakon lude završnice u Pireju, gde je ekipa Barselone slavila da više sebe ne vidi u reprezentaciji. 

Na pitanje da li je u kontaktu sa selektorom Svetislavom Pešićem i da li postoji šansa da nastupi na Olimpijskim igrama odgovorio je prilično jasno.

"Mislim da sam ja završio sa takvim učešćem. Nisam ni glavom ni telom, mislim da ne mogu više da izborim to na način koji je potreban. Došlo je vreme za neke mlađe momke da igraju i da se pokažu. Pogotovo i nakon tog uspeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno", rekao je Kalinić za Sportal u Atini.

Kalinić je u dresu Srbije osvojio srebro na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu.

Govorio je i o eventualnom angažmanu u Crvenoj zvezdi.

"Ne znam, trudim se da ne razmišljam o tome, da sad završimo šta imamo. U plej-ofu pokušavam da sve to držim na pauzi. Pokušavam da sa što većim fokusom završim šta imamo u plej-ofu", rekao je on. 

Izneo je utiske i o važnom brejku. Prokomentarisao je i svoju ulogu i sezonu u dresu katalonskog tima.

"Mislim da je bio sjajan meč, da smo se borili jedni protiv drugih. Puno lepih poteza, puno kontakta, prava neka košarka. Mislim da je bilo uživanje gledati. Dobra utakmica. Mislim da mogu više. Mislim da me u nekim momentima posmatraju kao veterana. Ne bih se još pomirio sa ulogom veterana jer mislim da imam još šta da pružim. Mislim da me telo isto i dalje prilično dobro služi. Sve se to zaboravlja ako se osvoji, tako da videćemo. Sad smo 2:1, zaradili smo domaći teren, tako da idemo dalje", poručuje Kalinić. 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()