Kampaco se vratio u Madrid: Detalji najveće košarkaške sapunice

Argentinac je platio klauzulu da se oslobodi ugovora

18.07.2023. 14:51
  • Podeli:
Fakundo Kampaco-64b68ac645193.webp Foto: KK Real Madrid

Argentinac se vratio tamo gde je sve vreme želeo da bude. Fakudno Kampaco (32) je potpisao ugovor sa Real Madridom i obavezao se na četvorogodišnju vernost španskom klubu. 

Ovim ugovorom stavljena je tačka na košarkašku sapunicu o kojoj se priča od prošlog novembra. Tek kada su se stekli uslovi za obnovu saradnje Kampaca i Reala prestala je saga oko toga gde će igrač nastaviti karijeru, ali su stigla buđenja da je Argentinac u Zvezdu stigao da premosti svoje administrativne poteškoće u Evropi.  

Prema pisanju španskih medija popularni Faku je platio klauzulu od 50.000 evra da se oslobodi ugovora sa Crvenom zvezdom. 

Kampaco je iz Real Madrida otišao 2020. u NBA ligu. Zaigrao je u Americi, ali je u novembru prošle godine dobio iznenadni otkaz u Dalasu. Tada je bilo rano da se vrati u Španiju zbog duga koji je imao prema belom klubu, pa je utočište našao u Crvenoj zvezdi sa "potpisom ugovora godina + godina". 

Malo je bilo verovatno da će iskoristiti opciju produžetka ugovora, pa je čim se sezona završila Kampaco otišao na dogovre u Madrid. Ugovor je potpisan do 30. juna 2027. godine, igrač je zadužio dres sa brojem 7 i promovisan je na fotografisanju, a i na društvenim mrežama gde je napisao: Kako je lepo vratiti se.

Kampaco je zbog ljubavi prema Realu i onome što igranje u dresu evropskog šampiona može da mu donese odbio neke moćnije ponude klubova. I on će igrati za "siću" jer ima dug prema klubu.

Španci su mu dali platu od 3.000.000 godišnje (bruto), ali računajući poreze i amortizaciju klauzule od 2.600.000 evra koliko još duguje za odlazak u Nagetse, njegova neto plata biće nešto vića od 1.000.000 godišnje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()