Kanada skratila spisak, Džamal Marej neizvestan

Još dvojica igrača su višak za Svetsko prvenstvo

07.08.2023. 11:24
  • Podeli:
Majk Meloun Džamal Marej_Profimedia-648175fc25ff6.webp Foto: Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Kanade Đordi Fernandez skratio je spisak igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Fernandez je sa prvobitnog spiska od 18 igrača precrtao Kevina Pangosa, Korija Džozefa, Ošea Briseta i Kasijusa Robertsona.

Na spisku se nalaze: Šej Gildžes-Aleksander, Ar Džej Beret, Džamal Marej, Kajl Aleksander, Nikel Aleksander-Voker, Tre Bel-Hejns, Dilon Bruks, Lugenc Dort, Zek Edej, Melvin Edžim, Keli Olinik, Dvajt Pauel, Fil Skrab i Tomas Skrab.

"Basketnjuz" prenosi pisanje lokalnih medija da je jedan od najboljih kanadskih košarkaša Džamal Marej neizvestan za Mundobasket. On bi trebalo da se priključi reprezentaciji 17. avgusta, pošto prođe dodatne lekarske preglede. Marej je prošle sezone osvojio titulu sa Denverom u NBA ligi, a imao je i problema sa povredama zbog čega bi mogao da propusti SP.

Kanada će do početka Mundobasketa odigrati pet pripremnih mečeva. Kanada će na SP biti u grupi H sa Francuskom, Letonijom i Libanom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()