Kasna reakcija košarkašica Srbije: Poraz na startu kvalifikacija u Brazilu

Sledi duel sa domaćinom

08.02.2024. 23:16
  • Podeli:
košarkašice srbije kss-6551228a06d3f.webp Foto: KSS

Košarkašice Srbije poražene su od selekcije Nemačke rezultatom 73:66 u utakmici 1. kola grupne faze kvalifikacija za Olimpijske igre.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Satu Sabali sa 18 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Njara Sabali dala 14 poena, 17 skokova i četiri asistencije.

U timu Srbije istakla se Anđela Dugalić sa 13 poena i četiri skoka.

Nemačka je u prvom poluvremenu igrala bolje u napadu, zbog čega je u jednom trenutku imala plus 15 na semaforu. 

U trećoj deonici Srbija je agresivnije zaigrala odbranu, iz čega je proistekao brži napad u tranziciji. Delovalo je da su se srpske košarkašice vratile u meč, ali u poslednjoj deonici nisu imale snage za potpuni preokret i pored vođstva od dva poena četiri minuta pre kraja.

U nedelju Srbija će odigrati meč 2. kola protiv Brazila, dok će u drugoj utakmici dana snage odmeriti Nemačka i Australija.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()