Klivlend se ne odriče Rubija: Daćemo mu svu podršku koju možemo

Španskom košarkašu ostao je važeći ugovor sa Kavaliersima

06.08.2023. 12:24
  • Podeli:
Riki Rubio-6474a7e5bfa53.webp Foto: Profimedia

Riki Rubio (32) nije sam. Nakon što je usred priprema sa reprezentacijom Španije objavio da prekida se povlači iz košarke i prekida karijeru na neodređeno vreme kako bi se fokusirao na svoje mentalno zdravlje, podrška i ohrabrenja mu stižu sa svih strana. 

Posle selektora Serđa Skariola oglasio se i NBA klub sa kojim Rubio ima važeći ugovor - Klivlend Kavalersi.

Plejmejker ima ugovor sa Kavsima na još dve sezone, od 6.100.000 dolara u 2023/24 i 6.400.000 u 2024/25. Rubio je imao sjajan početak u dresu Klivlenda, u sezoni 2021/22, a potom je doživeo povredu kolena koja ga je na godinu i po dana odvojila od terena. Klivlend ga se nije odrekao, naprotiv strpljivo ga je sačekao i produžio saradnju na još tri godine.

Ponovo se pojavio u januaru, 380 dana kasnije, a u 33 utakmice koje je odigrao prošle sezone prosečno je postizao 5,2 poena i 3,5 asistencija za 17,2 minuta po meču. 

Ni sada, kao ni tada, Kavalersi ne planiraju da ostave svog igrača na cedilu u ovoj teškoj situaciji kroz koju prolazi. NBA klub je svoj plan obelodanio u prvom zvaničnom tvitu o slučaju Rubio: 

"Teški putevi uvek vode do lepih destinacija. Mi smo uz tebe, kroz sve Riki. S tobom smo Riki".

s

Kobi Altman, predsednik franšiz Klivlenda, jasno je stavio do znanja u svojoj podršci igraču: 

"Riki i njegovi predstavnici su nas obavestili da je odlučio da se povuče iz svoje sjajne košarkaške karijere kako bi se fokusira na svoje mentalno zdravlje. Razumemo koliko mu je bilo teško da donese ovakvu odluku i pružićemo mu svu podršku koju možemo, poštujući njegov zahtev o privatnosti"

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()