Klubovi doneli odluku: Dubai, za sada, ne ulazi u ABA ligu - razlog leži u novcu

Sve ima svoju cenu, a Arapi imaju vremena da promene ponudu

12.03.2024. 19:27
  • Podeli:
košarkaška lopta - profimedia-658ef907289b4.webp Foto: Profimedia

Klubovi Aba lige nisu pristali na ulazak Dubaija u ovo takmičenje, a razlog je - novac.

Klubovi, njih 1, koji donose odluke u regionalnom takmičenju rešilo je da kaže Arapima "može, ali to košta tri puta više nego što nudite".

Predstavnici KK Dubai su na sednici Skupštine ABA lige imali vrlo opširnu prezentaciju koja je trajala duže od sat vremena i u kojoj su detaljno predstavili šta sve donose regionalnom takmičenju sa sportskog i finansijskog aspekta, prenosi "Mozzartsport".

Arapska ponuda je navodno iznosila samo 1.500.000 evra koliko bi podelili učesnici takmičenja svake sezone, što u konačnom zbiru i nije neka finansijska injekcija za klubove. Zato su ABA ligaši tražili od arapske strane da izađe sa bogatijom ponudom do sledeće nedelje.

Pravo glasa imaju Partizan, Crvena zvezda, Cedevita Olimpija, Budućnost, Zadar, Cibona, Mega, FMP, Krka, Igokea i Mornar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()