Košarkaši beogradske Sportske gimnazije proslavili titulu prvaka sveta

'Oni su stvarno sjajni i to je budućnost. Njih ćete tek da gledate!', ističe profesorka Ivana Vico

05.10.2022. 18:55
  • Podeli:
Košarkaši_Sportska gimnazija_Svetsko prvenstvo_zlato_Foto UNA-1664985010804.webp Foto: UNA

Košarkaška ekipa beogradske Sportske gimnazije odnela je zlato na Svetskom školskom prvenstvu, koje je nedavno održano baš u našoj prestonici.

Ekipa iz snova je tokom godinu dana osigurala pobede na opštinskom, gradskom, međuokružnom i republičkom takmičenju, da bi na kraju "zakucali" i na svetskom.

Jedanaestorica momaka su igrala kao jedan i, kako kažu, to je bilo najbitnije za pobedu. Slavlje za njih upriličeno je na balkonu za šampione, ali ne onom na koji je publika navikla.

"Nismo znali da ćemo pobediti, ali smo očekivali neku medalju s obzirom na to da smo svi ovde iz dobrih klubova i da se poznajemo međusobno", ističe Andrej Mušicki.

Profesorka fizičkog u Sportskoj gimnaziji Ivana Vico za UNU kaže da se sa ovim momcima odlično radi:

"Oni su stvarno sjajni i to je budućnost. Njih ćete tek da gledate! A mane? Da kažem da je moja želja, da postoji malo veća saradnja između saveza, svih saveza!"

Momci su istovremeno igrali I kvlafikacije u svojim matičnim klubovima te su u jednom danu igrali više utakmica, bez vremna za odmor.

"Onog trenutka kako su krenuli utakmicu sa Bugarskom, tu se odmah videlo da nema šale i da smo mi kvalitet, a da je sve drugo šminka!", ističe profesorka Vico.

Momci su pozdravili i saigrače koji su opravdano odsustvovali u uživanju u dečijem šampanjcu. Dobili su gromoglasan aplauz i podršku kolega iz škole. Tim jedva čeka da odbrani titulu!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()