Košarkaši Bosne i Hercegovine uspešno startovali na Evrobasketu

Pobeda ohrabrenja i nada za plasman u osminu finala Evrobasketa

01.09.2022. 20:18
  • Podeli:
kosarka-repka-fiba.jpg

Košarkaši Bosne i Hercegovine na najbolji mogući način su počeli Evrobasket avanturu.

"Zmajevi" su na premijeri grupe B pobedili Mađarsku, slavivši rezultatom 95:85 (17:23, 28:23, 28:17, 22:22).

Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Miralem Halilović i ostatak ekipe tako su napravili prvi korak ka eliminacionoj fazi i u preostala četiri ispita će im, po svoj prilici, biti potreban jedan trijumf za prolaz u osminu finala.

A nije sve počelo kako treba, s obzirom na to da je ekipa koju predvodi Adam Hanga od starta zagospodarila parketom "Keln arene".

Foto: FIBA

Mađari su na prvi odmor otišli sa "plus šest", ali je potom tim BiH uhvatio pravi ritam, do kraja prvog poluvremena prišao na "minus jedan", da bi se u trećem kvartalu potpuno otišao daleko od protivnika u poenima.

Pa ipak, rival je odbio da se preda bez borbe. U zadnjem periodu je opasno pretio, međutim, Zmajevi su odbili svaki napad.

Do slavlja su ih predvodili Nurkić i Musa sa po 19 poena, Džon Roberson je dodao 18, Halilović 16 pogodaka. Kod poraženih, Silard Benke je postigao 20, a Hanga 16 koševa.

Učenici Adisa Bećiragića drugi test polažu u subotu, kada će na megdan Nemačkoj.

Inače, kontinentalna smotra je otvorena duelom Španije i Bugarske u kojem je Crvena furija demonstrirala silu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()