Košarkaši Efesa naneli Zvezdi istorijski poraz i obezbedili plasman u plej-in

Debakl u Istanbulu je najubedljiviji poraz Zvezde ikad u elitnom takmičenju

11.04.2024. 21:43
  • Podeli:
košarka zvezda efes x@AnadoluEfesSK-66183d093d027.webp Foto: x@AnadoluEfesSK

Košarkaši Efesa deklasirali su Crvenu zvezdu rezultatom 100:55, naneli beogradskom klubu najteži poraz ikad u Evroligi i tako obezbedili plasman u plej-in, samim tim i teoretski eliminisali Partizan iz trke za 10. mesto.

Efes je sezonu okončao skorom 17-17, a na kom će mestu tabele završiti znaće se posle sutrašnjeg dvoboja Virtusa i Baskonije, koji trenutno imaju skor 17-16. Zvezda je sezonu okončala na 16. mestu sa 11 pobeda i 23 poraza.

Debakl u Istanbulu je najubedljiviji poraz Zvezde ikad u elitnom takmičenju. Prethodni najteži poraz Zvezde u Evroligi iznosio je 38 razlike (53:91) od Himkija u Rusiji, oktobra 2015. godine. 

Da će Efes deklasirati Zvezdu moglo se zaključiti već u drugoj deonici, kad su izabranici Tomislava Mijatovića stekli dvocifrenu prednost, a na poluvremenu je bilo 45:31 za turski klub. U 29. minutu Efes je imao 28 razlike (72:44), a upravo tad je zbog druge tehničke greške i verbalnog nasrtaja na jednog sudiju isključen Miloš Teodosić.

Prednost Efesa rasla je iz minuta u minut a kod rezultata 88:44, na šest minuta i 47 sekundi pre kraja, zbog tuče su isključeni Tajrik Džons iz Efesa i Džoel Bolomboj iz Crvene zvezde. Imao je Efes i 48 razlike (92:44), ali je Zvezda uspela u finišu da za nijansu ublaži poraz.

Elajdža Brajant je sa 26 poena predvodio Efes, 15 je dao Derik Vilis, 13 Dan Oturu, a 12 Erćan Osmani.

Kod Zvezde, koja je imala čak 22 izgubljene lopte (Teodosić šest) i šutirala za tri poena 3/23, Rokas Gedraitis, Luka Mitrović i Nemanja Nedović jedini su bili dvocifreni sa po 11 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()